ביטוח בריאות כפול

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

30/10/2009 | 07:10 | מאת: נפתלי

שלום. יש לנו ביטוח בריאות בשתי חברות שונות . שאלתי מה החוק אומר לגבי ביטוח כפול האם במקרה הצורך אקבל פיצוי / השתתפות משתי החברות או השלמה בלבד ?כי ידוע לי שחברות הביטוח מבקשות את הקבלות המקוריות . האם לבטל ביטוח אחד כי בגדול שניהם דומים ואם אין פיצוי מלא משתיהן אז אין טעם לשלם עבור שתיהן , האם אני טועה ? תודה .

03/11/2009 | 10:55 | מאת: יריב אבני

נפתלי שלום. אין טעם בכפל ביטוח. אבל לפני שאתה מבטל פוליסה, יש לבחון מקצועית איזו מהפוליסות עדיפה ורחבה יותר ומתאימה לצרכיך. חברות הביטוח אכן דורשות קבלות מקוריות ולכן הכפילות מיותרת, על אף שאם תבצע ניתוח באמצעות חברה אחת ( לה תגיש קבלות מקוריות) תוכל לתבוע את החברה השניה על "אי תביעת הפוליסה, בגין אותו ניתוח, ובמקרה זה סיכום ניתוח מספק ואין צורך בקבלות. יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל