הסתייגויות בביטוח בריאות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

07/09/2009 | 16:19 | מאת: סיגל

אני בחיפושים אחר ביטוח בריאות למשפחה , לאחר שיצרתי קשר עם חברה כלשהי ונעשה "תחקיר " רפואי על כל המשפחה , נשלח אליי בפקס לחתימה הסתייגויות "מגבלת אחריות החברה" למשל בעלי עבר ניתוח באוזן לפני יותר מ-30שנה -הם לא מבטחים את האוזן במידה ויהיו בעיות בעתיד או למשל אני עברתי תאונה קלה לפני כ4 שנים עשיתי פזיוטרפיה ותודה לאל הכל בסדר - הם לא מבטחים את חוליות הצוואר ...וכד'. האם זה נהוג כך? בביטוח הקודם שהיה לנו לא היו שום הסתייגויות ... !! אודה על תגובתך

23/09/2009 | 17:06 | מאת: יריב אבני

סיגל שלום, חברות הביטוח מבטחות בעיות רפואיות חדשות ואינן מכסות בעיות רפואיות מהעבר. לעניין האוזן תלוי איזה ניתוח עבר. אם עבר ניתוח פשוט ההחרגה היא מצחיקה וגם לא אמורה באמת להשפיע על הנושא בעתיד אך עדיין ההחרגה היא לגיטימית. ניתן כמובן לנסות לנהל מו"מ לצורך ביטולה. לעניין הגב, אם יש לך בעיות אורטופדיות כגון בלט דיסק, פריצת דיסק וכו אז ההחרגה לגיטימית אם יש לך מסמך רפואי המביר כי אין לך כל פגישה שהיא, אזי ההחרגה לא לגיטימית. סוכן הביטוח שלך אמור להבהיר הנושא ולנהל את הויכוח עבורך עם חברת הביטוח. בהצלחה, יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל