קבלת פיצוי במקרה ביטול נסיעה לחו"ל עקב מחלה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

17/08/2009 | 17:03 | מאת: יעקב

תכננתי לנסוע לחו"ל במסגרת טיול מאורגן עם בתי ב-16.8 . ב-23.7 רכשתי פוליסת ביטוח לנסיעות לחו"ל של חברת כלל בריאות באמצעות שירותי בריאות כללית בה אני מבוטח. יומיים לפני הנסיעה התחלתי להרגיש לא טוב ( חליתי כנראה בשפעת) התקשרתי לסוכנת הנסיעות יום לפני הנסיעה ואמרה לי שלא ניתן לקבל החזר יום לפני הנסיעה. הפתרון שנמצא היה שאשתי היתה מוכנה לנסוע במקומי ללא עלות נוספת, ערב לפני הנסיעה. ב-16.8 התקשרתי לחברת כלל בריאות ושאלתי היתה האם אוכל לקבל פיצוי על אי הנסיעה עקב המחלה. תשובת שרית ממהחברה היתה שמאחר ולא נגרם לי נזק כספי ישיר לא אקבל שום פיצוי. שאלתי האם לא ניתן לקבל פיצוי על כך שאני לא נסעתי לחו"ל עקב המחלה ואשתי נאלצה לטוס במקומי ברגע האחרון עם פגיעה בתפקוד במקום העבודה שלה. שאלה נוספת: ביקשתי לבטל פוליסת הביטוח מאחר ולא טסתי, נענתה שאצטרך לבקש ממשרד הפנים ומחברת הנסיעות אישור שלא נסעתי ובקיזוז של מחצית מסכום הפוליסה. הפוליסה עלתה לי כ-90 ש"ח ואוכל לקבל כ-50 ש"ח זאת עם טרטורים למשרד הפנים ומחברת הנסיעות. לא נראה לי משתלם בשביל 50 ש"ח להטריח את עצמי למשרד הפנים.

19/08/2009 | 22:03 | מאת: יריב אבני

יעקב, אמנם נגרמה אי נוחות עקב המחלה, אך מטרת הפוליסה היא לא לפצות אותך על פיצ'פקעס, אלא רק על היגרמות נזק. זה לא המקרה ולכן אינני מוצא טעם בדרישתך לחברת הביטוח. הרבה בריאות יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל