הצהרת בריאות לא נכונה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

07/08/2009 | 16:05 | מאת: יוסי

שלום, בהצהרת הבריאות שלי לא דיווחתי מספר דברים ורציתי להתייעץ מה כדאי לעשות: 1. בעיות מהילדות (עד גיל 7 בערך). 2. בצבא "ניפחתי" בעיות שלא לצורך מאותן סיבות שכמעט כל אחד בצבא בגיל 18 ממציא דברים. חלק מהדברים זה אותן בעיות ילדות שניפחתי . כך למשל בילדות היה חשד למשהו אז טענתי שהיו לי בילדות התקפים מאותו משהו וזה מתועד בתיק הרפואי הצבאי כי על פי מה שאמרתי היו לי התקפים בילדותי. האם לביטוח יש גם נגישות לתיקים הצבאיים, כלומר האם היו מקרים שהצבא אכן נתן להם לגשת לתיקים אלו בשל הויתור על הסודיות? האם כדאי להצהיר שניפחתי את המקרים או שלא להצהיר היות ואין שום דבר רפואי ממשי מתועד מהעבר שאכן היו לי התקפים כאלה ומקסימום תמיד אפשר לטעון שהרופא הצבאי רשם על דעת עצמו? האם כדאי לשלוח מכתב לחברת הביטוח ולפרט את מה שאמרתי (כולל זה שניפחתי דברים בשירות)? האם יש צורך לבטל את הביטוח ולעשות בחברה אחרת?

19/08/2009 | 21:54 | מאת: יריב אבני

יוסי שלום, 1. עליך לפנות לחברת הביטוח ולהצהיר אמת ע"מ להימנע מאכזבות בעתיד. 2. אתה חתום על ויתור סודיות רפואית. יש לחברת הביטוח גישה לכל מקום שתרצה. אם תשיג חברת הביטוח את המידע הרפואי מהצבא, תיהיה בבעיה.אם לא תיהיה לה נגישות לכך, "הרווחת".... ניפוח הבעיה הצבאית והיום הניסיון להתעלם או להמעיט בכך - זו בעיה שאינני יכול לייעץ או להבין כיצד מתמודדים איתה. כעקרון, הצהרת האמת היא הדרך הנכונה. יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל