התיישנות על ביטוח נסיעות לחו"ל- טיול לדרום אמריקה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

28/07/2009 | 16:01 | מאת: עדי

שלום רב, חבר שלי נסע לטיול בדרום אמריקה בשנת 2004. במהלך הטיול הוא נעקץ ע"י יתוש ונדבק במחלת הלישמניה. המחלה התפרצה ותקפה את אפו. במשך 4 וחצי שנים הוא טופל במייטב מוסדות הבריאות ונבדק ע"י גדולי הרופאים אשר ערכו איבחון מוטעה של המחלה ורק לאחרונה התגלה הדבר. כמובן שדרך הטיפול שונתה בהתאם. היה כאן תהליך ארוך של רשלנות רפואית, אבחון מוטעה, אי התעדכנות רפואית המוטלת על רופאים מכוח פסיקה ומה לא. שאלתי לעניין זה- על אף שעל פוליסת ביטוח חלות 3 שנות התיישנות ולא 7 כמקובל- האם יש מקום לתבוע את ביטוח הנסיעות לחו"ל על סמך רגע הגילוי והזיהוי הוודאי של המחלה? שכן הדבר לא נעשה קודם לכן בשל הטעייה ברשלנות. בתודה, עדי.

06/08/2009 | 17:41 | מאת: יריב אבני

עדי שלום. שאלה מעיינת, לדעתי עליך לפנות לעו"ד העוסק בתחום. לצערי התשובה לא בידיי. לדעתי את חברת הביטוח לא ניתן יהי לתבוע אך את הרופאים ניתן יהיה לתבוע על אחריותם המקצועית ומשם ניתן יהיה לקבל פיצוי על הנושא. בהצלחה, אשמח להתעדכן, יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל