חברות במספר חברות ביטוח

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

09/09/2008 | 18:48 | מאת: חן

שלום, יש לי ביטוח בריאות ב-3 חברות ביטוח שונות. אני אמורה לקבל החזר עבור בדיקות למשל סריקת מערכות ששילמתי עבורה 2000 ש"ח. נאמר לי שאני יכולה לתבוע חברה אחת (שמשתתפת ב- 80% מהסכום)ולקבל 1600 ש"ח, ואז לתבוע חברה שניה רק על ההשתתפות שלי- 400 ש"ח.כלומר שלא אוכל לקבל מעבר לעלות הבדיקה. האומנם? זה חוק? איפה כתוב? הרי אני משלמת ביטוח לכל חברה בנפרד, למה לא אוכל לתבוע כל אחת מהחברות בסכום של 2000 ש"ח?

12/09/2008 | 16:49 | מאת: יריב אבני

חן שלום. ראשית אינני מבין מה הטעם ברכישת 3 ביטוחי בריאות שונים. גם אם על חלק מהביטוחים הינם קולקטיבים ואינך משלם עליהם, אין טעם ברכישה נוספת. אין חוק בנושא. יש תנאי פוליסה. תנאי הפוליסה מאשרים קבלת החזר תחת מסירת קבלה מקורית! אם תביאי לשלוש חברות הביטוח השונות קבלות מקוריות תקבלי מכולן. היות ואינך יכולה להמציא על אותה בדיקה שלוש קבלות מקוריות, אינך זכאית. בברכה, יריב

17/09/2008 | 09:03 | מאת: חיפאית

לעיתים יש טעם בכך שיש יותר מביטוח בריאות אחד. אם חו"ח זקוקים לניתוח ומעוניינים לבצעו באופן פרטי, יש מבחר גדול יותר של מנתחים , שהרי רשימת המנתחים בהסדר עם חברת ביטוח א' אינה זהה עם הרשימה בחברת ביטוח ב'. זה חשוב במיוחד כאשר מעוניינים ברופא כזה שנמצא רק באחת החברות. בנוסף ייתכן מצב שסעיפי ביטוח מסויימים לא תמיד נמצאים בכל פוליסה של חברת ביטוח, או שלא בתנאים זהים, ולכן האפשרויות רבות יותר כאשר יש יותר מפוליסה אחת.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל