אובדן כושר עבודה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

26/10/2007 | 23:42 | מאת: אמירה

שלום שאלתי תאורטית: צעיר בגילאי ה-20 עדיין בתקופה של לימודים ועבודות זמניות, קרה לו המקרה ואיבד את כושר העבודה בגלל תאונת דרכים, תאונה בבית, פציעה בפעילות ספורט, פציעה באירוע של פעולות איבה. הפך לנכה באחוז גבוה, כך שנקבעה לו קיצבת נכות כזו או אחרת מהביטוח הלאומי. אני מבינה, שאם הוא לא היה מבוטח למקרה אבדן כושר עבודה דרך קרן פנסייה, או דרך חברת ביטוח, הרי שהוא נאלץ להסתפק בקיצבה מהביטוח הלאומי. מה קורה אם כן היה לו ביטוח א.כ.ע. דרך קרן פנסייה או דרך חברת ביטוח, כל זה שולם באופן עצמאי (שהרי אין לו עדיין מקום עבודה מסודר) - האם במקרה כזה הוא יקבל את אותה קיצבת נכות מהביטוח הלאומי, בלי קשר למה שיקבל מקרן הפנסייה או מחברת הביטווח הפרטית? או שיש כאן קיזוז כלשהו ? תודה רבה

24/11/2007 | 18:31 | מאת: יריב אבני

אמירה שלום. עקרונית יש קיזוזים . חברת הביטוח יוצרת מצב בו היא רוצה להחזיר את המבוטח ערב קרות מקרה הביטוח ולכן היא תשלים את הכיסוי של ביטוח לאומי ל 75% מהשכר ( בהנחה שהיה כיסוי שכזה בפוליסה). יש כיום מוצרים אשר מבטלים קיזוזים אלו ואז חברת הביטוח משלמת ללא כל בדיקה את מה שמקבל המבוטח מביטוח לאומי. יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל