ביטוח בריאות לתושב החי בחול

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

07/05/2007 | 16:59 | מאת: מיקי

אני חבר מכבי. נמצא מעל שנים בחו"ל. במהלכן 4 כעובד מקומי ישראלי עם משכורת"ישראלית" עם כל הניכויים שבחוק. לאחר מכן המשכתי לשלם את דמי ביטוח לאומי ובריאות המינמליים כמי שלא עובד ולמעשה המשכתי גם את תשלום מכבי זהב. מגיע לארץ בד"כ פעמיים בשנה לביקור בין שבועיים -שלוש.מה דיני? שמעתי לאחרונה שעלי לבדוק?

11/05/2007 | 22:32 | מאת: אהובה

עד שיריב יענה.... לדעתי אתה צריך לבדוק את הנושא במשרדי הביטוח הלאומי. מידע כללי תוכל לקרוא כאן, באתר של המוסד לביטוח לאומי - http://www.btl.gov.il/NR/exeres/74E9B3C6-09BA-4C72-B11A-DBBB574407BC.htm

22/05/2007 | 11:10 | מאת: יריב אבני

מיקי שלום. לא הצלחתי להבין משאלתך, האם כיום אתה משלם ביטוח לאומי כעובד ישראלי לכל דבר ועניין או שמא אתה משלם זאת באופן עצמאי, תשלום מינימלי? בנוסף ציין כמה זמן נמשך כל שלב שכזה, רק אז אוכל להתייחס לשאלתך. בכל מקרה דע כי ביטוח לאומי יוכל לתת לך את התשובות המסודרות בנושא . יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל