ביטוח מחלות קשות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

24/11/2006 | 09:31 | מאת: abrushka

אבי מבוטח מטעם מקום עבודתו בביטוח מחלות קשות מזה זמן רב. בפוליסטת ביטוח רשום שגילוי מחלת הסרטן נחשב למקרה ביטוח. לפני מספר שבועות אבי אובחן בב"ח תל השומר כסובל מסרטן. לצערי הרב האבחנה חד משמעית ורשומה מדוח שיחרור מבית החולים. פניתי לסוכן ביטוח והוא העביר את הנתונים לחברת ביטוח. השאלות שלי הן: א. האבחנה נעשתה לא ע"פי בדיקה פתלוגית (בגלל מבנה הגידול הרופאים לא הצליחו לקחת ביופסיה) אלא בשיטה אחרת. בפוליסת ביטוח אין שום איזכור לכך שהאיבחון חייב להתבסס על בדיקה פתלוגית, אך עם זאת סוכנת ביטוח טוענת כי בחברת ביטוח ידרשו את תוצאות הביופסיה להוכחת המחלה. מה עלינו לעשות? ב. אבי מבוטח הן בביטוח מחלות קשות והן בביטוח חיים (בנפרד). המחלה התגלת בשלבים מתקדמים. האם ביטוח מחלות קשות עלול לגרוע מזכותנו לקבל תשלום מ יטוח חיים? ג. האם עלינו לפנות לעו"ד או שאתה ממליץ "להסתדר לבד"? מהו השכר המקובל של עו"ד בתחום הביטוח? למי בכלל (מבחינת אנשי מקצוע או מוסדות) כדאי לנו לפנות?

01/12/2006 | 19:49 | מאת: יריב אבני

abrushka שלום. תחילה אאחל לאביך החלמה מהירה. א. חברת הביטוח יכולה לדרוש כל מסמך אשר יבהיר כי אכן חלה אביך באותה מחלה מדוברת.חברת הביטוח לא מנסה להקשות על מבוטחיה אלא מבקשת לדעת כי מקרה הביטוח אכן קרה ועומד בתנאי הפוליסה, לפיכך, עליך להמציא כל אישור אשר יבהיר הנושא. אולי אפילו מסמך רשמי המבהיר כי לא נעשתה ביופסיה בגלל מבנה הגידול. למרות שאינני מבין מבחינה רפואית את המשמעות של אי עריכת הבדיקה שהרי כיצד ניתן לטפל בבעיה אשר לא אובחנה מדעית באמצעות הביופסיה?. 2.לא. סכום הביטוח אותו אתם זכאים לקבל ( במידה ואכן המחלה מאושרת ע"פ תנאי הפוליסה) מביטוח המחלות הקשות אינו מבטל את הזכות לקבלת ביטוח החיים, חס וחלילה. 3. בשלב זה אינני מוצא טעם לפנות לעו"ד היות ועוד לא נתקלת בבעיה. במידה ותיתקל בבעיה ולאחר התייעצות עם סוכן הביטוח של אביך, תחליטו שיש עילה לתביעה, אז יש לפנות לעו"ד העוסק בתחום. ישנם עו"ד אשר מתוגמלים באחוזים מגובה התשלום שהצליח התובע לקבל , ישנם כאלו אשר יעבדו בתשלום ידוע מראש, הכל תלוי בסוג התביעה. שיהיה בהצלחה. יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל