החזרים מביטוח בריאות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

19/07/2006 | 10:25 | מאת: רוני

שלום, לפני שבוע עברתי ניתוח פרטי , יש לי אפשרות לקבל החזר גם מביטוח הבריאות הפרטי , וגם מוקפ"ח , אבל אני יכולהלקבל רק ממקור אחד , שני הגורמים מחתימים אותי על איסור קבלת החזרים מגורים אחר, ומודה !! זה מרגיז אותי, ולא ברור לי מקור החוק הזה, במשך כל השנים אני משלמת ביטוח לשני הגורמים? מדוע כעת , אני לא יכולה לקבל החזר משניהם?

22/07/2006 | 10:55 | מאת: יריב אבני

רוני שלום. 1. לא שמעתי מעולם על " איסור קבלת החזרים מגורם אחר"... 2. קופות החולים, וחברות הביטוח מחזירות למבוטח כסף תמורת קבלה מקורית. היות ולא תוכלי להגיש קבלה מקורית פעמיים, לא תוכלי "להתעשר". מטרת הביטוח ( יסודות הביטוח) היא להחזיר את המבוטח למצבו ערב קרות מקרה הביטוח. כלומר, חברות הביטוח , ובצדק, לא רוצות להחזיר כספים כך שהמבוטח יתעשר, היות וזהו פתח לרמאויות רבות. לפיכך, המטרה היא לפצות אותך כך שלא יגרם לך נזק כלכלי. 3. חשוב שתדעי: אם עשית ניתוח ע"ח קופ"ח או באופן פרטי, ולא תבעת את חברת הביטוח, הם יעודדו אותך ע"י מתן פיצוי כספי, המצריך סיכום הניתוח בלבד ( פיצוי על ימי אשפוז) ללא קבלות. סוכן הביטוח שלך ידאג לך בנושא.והכל תלוי גם בסוג התוכנית שרכשת ובתנאי הפוליסה. בברכה, יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל