אבדן כושר השתכרות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

10/05/2000 | 18:37 | מאת: מנשה

שלום רב לכם ותודה על השרות. אני עובד בענף המחשבים ועד לפני מספר חודשים עבדתי בחברה ממשלתית שבטחה את עובדיה בביטוח רפואי משלים מקיף וביטוח אבדן כושר השתכרות, אני גם מבוטח אישית בביטוח מכבי-זהב. לפני חודשיים עברתי לחברה קטנה והמשכתי באופן פרטי את הפוליסה של הביטוח נגד אובדן כושר השתכרות. היום נמצאתי חולה במחלה שעלולה תוך זמן קצר למנוע ממני הזזה של שרירי הגוף. ההתדרדרות וקצבה לא ידוע. האם תוכלו לאמר לי מה הפרוצדורה לקבל מעמד של "אובדן כושר השתכרות" מתי נכנסים להגדרה זו. למי לפנות כאשר הגדרה זו הופכת מציאות יומיומית. מה אחוז השכר שמקבלים. האם עלי לפנות לחברת הביטוח, או לביטוח לאומי. אני יודע שבחברה החדשה בה אני עובד כיום מבטחים גם כן את העובדים בביטוח זה אז אל מי עלי לפנות...? האם העובדה שרק התחלתי לעבוד שם מונעת ממני זכוייות מסוימות. אודה לכם על כל פרט חיוני. בברכה מנשה

11/05/2000 | 14:34 | מאת: יריב אבני

מנשה שלום. למיטב הבנתי כיום הינך חולה במחלה אשר טרם פגעה בתפקודך היום יומי. אי לכך אינך זכאי לקבל קצבת אי כושר עבודה. אם חס וחלילה יגיע מצב בו אכן תאבד יכולת עבודתך, יהיה עליך לפנות לשני גופים: 1. לביטוח לאומי לצורך קבלת קצבת נכות- תוך העברת כל המסמכים הנדרשים. 2. לסוכן הביטוח שלך ע"מ שיפתח עבורך הליך תביעה בחברת הביטוח המבטחת אותך, כמובן שגם כאן עליך להעביר מידע רפואי רלבנטי לתביעה. הגדרת אובדן כושר עבודה ואחוז השכר אשר מקבלים תלויה בסוג הכיסוי אשר נרכש עבורך במסגרת העבודה, קיים שוני בין ההגדרות בקרנות פנסיה לבין ההגדרות בביטוחי המנהלים. הפוליסה ממקום העבודה הקודם, אותה המשכת באופן פרטי, יכולה להוות השלמה לכיסוי החדש שנרכש עבורך בחברה החדשה. העובדה שרק עכשיו התחלת לעבוד בחברה החדשה אינה מונעת ממך זכויות, כל עוד קיים כיסוי אובדן כושר עבודה בפוליסה והוא משולם ובתוקף. הכיסוי לו הנך זכאי דרך מכבי הוא לקבלת טיפול רפואי בלבד ולא קשור לאובדן ההשתכרות. מומלץ ורצוי לפנות אל סוכני הביטוח הן של מקום עבודתך והן אל הסוכן של הפוליסה הפרטית שלך לצורך בירור העניין.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל