##החזר מס ביטוח פרטי#####

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

14/05/2006 | 13:10 | מאת: שוקו

שלום ברשותי פוליסה פרטי של כלל עם מוטיב חסכון לא עבדתי במשך שנתיים וכאשר נתתי את ספח הביטוח למס הכנסה נאמר לי שלא מגיע לי החזרים כי לא הייתי במעגל העבודה. העניין שזו פוליסה ביטוח פרטית שאני מפריש עליה כספים מה הקשר למעגל עבודה? האם מגיע לי כן החזרים? תודה

18/05/2006 | 04:45 | מאת: יריב אבני

שוקו שלום. על אף שהפורום עוסק בביטוח בריאות ונסיעות לחו"ל אשיב לשאלתך. מס הכנסה מבצע החזרי מס לאנשים ששילמו מס. כלומר, אם שנתיים לא עבדת ולא שילמת למס הכנסה, אין למס הכנסה מה להחזיר לך. בנוסף, מרכיב החסכון בפוליסה שלך, יכול להיות סגור כקופת גמל ( סעיף 47 ) ואז אם אתה משלם מס הכנסה אתה אמור לקבל הטבות מיסוי ( והכל בכפוף לתקרות וכו'), אך ייתכן והא לא היה סגור כקופ"ג ( סעיף 45) ואז אין הטבת מס על החסכון. יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל