ניתוח בחו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

14/01/2001 | 10:07 | מאת: אביבה

אנו מבוטחים בשילוח "ניתוחית פלוס", בני צריך לעבור ניתוח זו הפעם השניה. הניתוח הראשון בוצע בארץ לפני 3 שנים. הניתוח הנוכחי מבוצע בארץ, אולם אנו שוקלים אפשרות לנתחו בארה"ב. מהם הזכויות שלנו במקרה זה ?

19/01/2001 | 19:53 | מאת: יריב אבני

אביבה שלום. חסרים לי מספר נתונים ע"מ לתת לך תשובה מלאה, לדוגמא: 1. האם הניתוח שבוצע לפני שלוש שנים נעשה ע"ח חברת הביטוח או ע"ח הקופה? 2. האם המצב הרפואי בגינו נזקק בנך לניתוח הינו מצב רפואי אשר היה קיים טרם כניסתו לביטוח? אם כן לא יהיה כיסוי ע"ח חברת הביטוח היות וחברות הביטוח אינן מכסות מצב רפואי קיים טרם הכניסה לביטוח. 3. האם הכיסוי הביטוחי נותן כיסוי גם לניתוחים בחו"ל? אם כן יש לבדוק באיזו צורה ניתן הכיסוי. יש חברות אשר מכסות כל ניתוח בחו"ל, יש חברות אשר מכסות ניתוח בחו"ל רק אם לא ניתן לבצע את אותו ניתוח בארץ. יש חברות הנותנות כיסוי מלא לניתוח בחו"ל כולל הוצאות מלווים, ויש חברות ביטוח אשר מכסות את עלות הניתוח רק לפי אותה עלות אותה היו משלמים לאותו הניתוח בארץ ללא הוצאות נוספות.יש חברות המכסות כל רופא ובית חולים בחו"ל ויש כאלו המכסות הוצאות אלו רק ברשימת בתי החולים והרופאים שבהסכם עם רשת בתי חולים מסוימת איתה עובדת חברת הביטוח. המלצתי החמה היא לפנות לסוכן הביטוח אשר ערך לכם ביטוח זה, וממנו לקבל את כל האינפורמציה או לחילופין לפנות למוקד הרפואי אותו מעמידה כל חברת ביטוח לרשות מבוטחיה ושם ינתנו לך התשובות הנכונות ביותר. רק אציין כי הפוליסות הרפואיות של שילוח הן מצוינות. בכל מקרה, אם תיתקלי בבעיות כלשהן ותרצי עזרה מקצועית נוספת, אל תחששי לפנות אליי בכתובת הדואר האלק' הפרטית שלי. בהצלחה.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל