ביטוח אחריות מקצועית

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

10/05/2000 | 08:45 | מאת: שחר

אני רופא שיניים שעובד בקופת חולים מסויימת כעצמאי (לפי אחוזים)אני מוציא חשבונית כנגד התשלום המשולם לי (העבודה מתבצעת במרפאת הקופה )אני מבוטח בחברת AMEV ביטח אחריות מקצועית . שאלתי במקרה של תביעה נגדי ונגד הקופה על רשלנות מקצועית של ושילוחית של הקופה האם אהיה מכוסה על ידי הביטוח במלוא הסכום או רק בחלק היחסי של התקבול שאני מקבל או ששתי חברות הביטוח תתמקחנה זו עם זו על חלקי ברשלנות ובסופו של דבר הגוף הגדול (הקופה ) יכתיב את התנאים ?מה הנוהלים במקרה כזה ?

11/05/2000 | 14:06 | מאת: יריב אבני

שחר שלום. מטרת פורום זה היא מתן תשובות בנושא ביטוחי חיים ובריאות, לשאלות בנושאים אחרים ניתן לפנות אל [email protected] .il . ובכל זאת לשאלתך: על מנת לתת תשובה מלאה על המקרה הספציפי, יש לקרוא את הניסוח של שתי הפוליסות. יחד עם זאת באופן עקרוני, לפי חוק חוזה הביטוח בישראל, במידה ושני מבטחים מכסים את אותו הסיכון (לפי ס' 59 לחוק ו ס' 67 ) הרי שהם אחראים ביחד ולחוד לסיכון כך שעל פניו אתה מוגן באמצעות שני מבטחים . כאמור התיחסות זו הינה עקרונית בלבד ובהנחה שלא חלים תנאים מיוחדים באחת מהפוליסות. בכל מקרה התנאים הקובעים הם תנאי הפוליסה.

29/03/2002 | 18:42 | מאת: ציונה-אחות מוסמכת

מסלולי אחריות מקצועית , אזרחי , פללי ומשמעתי . תודה מראש ציונה , לומדת לתואר שני " מנהל מערכות בריאות - בקורס ניהול סיכונים של דר' דוד שרם"

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל