שאלה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

21/09/2005 | 10:17 | מאת: אפרים

שלום רב לפני מספר ימים צפיתי בתכנית על הטיפולים בסרטן שאינם כלולים בסל הבריאות בהנחייתה של אשרת קוטלר. הטיפולים כללו תרופות נסיוניות, וטיפולים יחסית פשוטים שאינם רווחים ליצרני התרופות ולכן אינם בסל, אולם עלותם גבוהה. יש לי ביטוח חיים בהראל (כולל הכל) אבל לא כולל תרופות נסיוניות... ברצוני לדעת האם יש ביטוח שכולל את הנתונים הקודמים שהזכרתי. בברכה

22/09/2005 | 20:59 | מאת: יריב אבני

אפרים שלום. חברות הביטוח אינן מכסות ( למיטב ידיעתי) תרופות ניסיוניות, אלא רק תרופות מאושרות לשימוש. לכן אין כיסוי בפוליסות השונות לתרופות ו'או טיפולים ניסיוניים. אינני מכיר חברה המכסה זאת. יש חובה לרכוש היום את הכיסוי הרגיל ל"תרופות שלא כלולות בסל הבריאות", אמנם זה לא מכסה ניסיוני, אבל זה מכסה תרופות מאש יקרות אשר מאושרות לשימוש ולא כלולות בסל הבריאות, כיסוי זול וחיוני. יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל