ביטוח לתושבי חו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

06/08/2005 | 09:33 | מאת: צחי

שלום אני ואשתי עוברים לאמריקה 5 שנים הבנתי שכעבור שנתיים אין לנו אפשרות להמשיך לקבל זכויות של הביטוח הלאומי, מה שלא מדאיג אותנו בזמן שאנו שם כי שם יהיו לנו ביטוחי בריאות אמריקאים. השאלה מה קורה כאשר חוזרים. הבנתי שעל כל שנה בחו"ל יש זמן המתנה של חודשיים ללא זכויות, או לחילופין ניתן לשלם קנס של 8000 ש"ח ואז להמתין רק חצי שנה?? מה עושים?

06/08/2005 | 11:34 | מאת: חיפאית

צחי, קישור למידע הרלבנטי באתר הביטוח הלאומי - http://www.btl.gov.il/btl_indx.asp?name=../code_gim/bi_world&type=d לפי מה שכתוב שם, הבנתי שאם אתה ממשיך להיות מוגדר כתושב המדינה וממשיך לשלם דמי ביטוח לאומי בתקופת שהותך בחו"ל, אין צורך בתקופת המתנה כאשר תחזור כדאי שתברר את כל הפרטים במשרדי הביטוח הלאומי.

15/08/2005 | 20:15 | מאת: יריב אבני

צחי שלום. בהמשך לתשובתה של ה"חיפאית" רב אלו הנושאים ל RELOCATION מעדיפים כי "מרכז חייהם" לא יחשב כמדינת ישראל מבחינת מיסוי. אני מתאר לעצמי שזה המצב עבורך, לכן, אין ברירה, אלא להמשיך להיות מבוטח בחו"ל גם לאחר החזרה או לחילופין לרכוש ביטוח תיירים בארץ עם בואך ארצה לתקופה של ההמתנה בה אינך מבוטח. שמעתי שהיום כללית מציעה גם פתרונות לתקופה הזו של ההמתנה תמורת פרמיה חודשית. אבל עוד הרבה מים יזרמו בירקון עד חזרתך, הייתי מתחיל לברר מה קורה בארת עוד 4 שנים ( שנה לפנ יהחזרה ארצה) ובכך נערך בהתאם. בהצלחה יריב

24/08/2005 | 11:44 | מאת: קייטי

ליריב, זה קצת לא אחראי להציע לו לחכות ארבע שנים ואז לחפש פתרון. לביטוח לאומי יש קריטריונים למה זה מרכז חיים מחוץ לישראל והם ימצאו כל דרך שהיא להחשיב שכן ולחייב רטרוטאקטיבית אם הוא לא ישלם, בנוסף לתקופת ההמתנה. נשמע מגוחך אבל זה בדיוק מה שהם עשו לבעלי. הם החשיבו לו חלק מהתקופה כאילו מרכז חייו היה בישראל וחלק לא ובהתאם גם חייבו אותו בתשלום דמי בריאות רטרואקטיבית וגם חייבו אותו בתקופת המתנה כתושב חוזר. מאוד חשוב להסדיר דברים כאלו מראש, בעיקר לאור העובדה שהרבה אנשים שעוברים למדינה אחרת נשברים במהלך השנה הראשונה וחוזרים או שפשוט משנים תכניות ומאריכים או מקצרים את שהותם.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל