שאלות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

04/08/2005 | 10:03 | מאת: דביר

שלום רב 1. אני עומד לפני ביטוח בריאות ולכן קורא של האתר שלכם. שמתי לב כי אחת ההודעות של יריב כללה נקודות חשובות שרצוי שיכללו בביטוח בריאות ואחת הנקודות היתה : במידה ודרוש ניתוח תהיה לי זכות הבחירה היכן יתבצע הניתוח בארץ או בעולם - גם אם יש אפשרות שהניתוח יתבצע בארץ. האם הבנתי נכון ? והאם ניתן לדרוש זאת ? 2. שאלה נוספת: הבנתי שניתן לדרוש תרופות שאינן בסל הבריאות האם ניתן לדרוש תרופות נסיוניות? ומה ההשתתפות שלי בתרופות כאלו (אמרו לי 400 ש"ח למרשם) - האם הגיוני? 3. האם כדאי לכלול בביטוח זה - ביטוח סעודי ? והאם כדאי רק מגיל מסויים? כנ"ל לגבי אובדן כושר עבודה? 4. האם במסגרת ביטוח כזה במידה ואני עובר ניתוח - אני זכאי למלווה (למשל אם הניתוח בחול הדבר כולל כרטיסי טיסה, שהייה לי ולמלווה לתקופה ?) או גם אם אני אמור לעבור סדרת טיפולים שנמשכים תקופה לא מבוטלת ? 5. במידה ואני עושה ביטוח גם לילדים שלי - אם אני מלווה אותם בבמחלה (לא שפעת) האם אני זכאי לתשלום מסויים. בתור מלווה? 6. האם הביטוח יכול לכלול בדיקות (למשל בדיקות הריון - סקירות למיניהן), ו/או בדיקת שצריך לחכות זמן רב עבורן דרך קופת חולים או שאינן בסל הבריאת. למשל בדיקת מעי גס ווירטואלית? או צינתור ווירטואלי? 7. האם ניתן לבקש השתתפות בהתייעצויות עם רופא פרטי או טיפול אצל רופא פרטי וכמה מפגשים כאלו מותרים ? 8. ושאלה אחרונה: האם אני יכול לבקש לקרוא את הפוליסה (לא בנוכחות המבטחת) בטרם החתימה? תודה רבה על המענה

13/08/2005 | 03:32 | מאת: אייל קרמר

שלום דביר, לשאלתך השמינית - התשובה היא כן בהחלט. לשאר השאלות - יש הבדלים בין הפוליסות השונות במשווקות בישראל. שלח אלי במייל את פרטיך ואדאג שסוכן ביטוח מקצועי ייצור אתך קשר ויענה לך על כל שאלותיך.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל