מהו ממצא גנטי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

02/08/2005 | 07:26 | מאת: השואלת

שלום, תודה להתייחסותך. אני אנסה לחדד את השאלה. בבדיקה לנשיאת גן התברר שאני נשאית של גן סרטן השד. את הבדיקה עשיתי על דעת עצמי וביוזמתי מאחר ואימי חלתה בסרטן השד והיום כל חולת סרן שד עושים לה או לפחות מציעים לה לערוך בדיקה על מנת לבב האם יש לה את הגן של סרטן השד. בבדיקה התברר שהמחלה של אימי הוא על רקע כזה. אני עשיתי גם את הבדיקה - שהיא בסך הכלל בדיקת דם פשוטה. והתברר שגם אני נושאת את הגן. מיד עשיתי בדיקות מקיפות והתברר שאני לא חולה ואני בריאה לחלוטין. אמרו לי גם שהעובדה שאני נושאת את הגן לא אומר שאי פעם אחלה במחלה, זה אומר שיש לי נטיה או במילים אחרות מבחינה סטטיסטית יש לי סכנה גדולה יותר אי פעם לחלות במחלה מאחרת שהיא לא נושאת את הגן. ההשלכות המעשיות לגבי שאני צריכה להיות יותר ערנית. בעבודה הציעו לנו לעשות ביטוח רפואי פרטי בנוסף לביטוח המשלים והמושלם שיש מהקופות הרגיליות. ונתנו לנו טופס למלא. בשלון יש שאלות לגבי מחלות. אני תוהה האם חלה עלי חובת דיווח של נישאת הגן למרות שאני לא חולה ואולי אף פעם לא אחלה. אני מקווה שהבהרתי את עצמי. זה מטריד אותי. אני רוצה לעשות ביטוח רפואי פרטי אני לא רוצה לרמות או לעשות שטות שבעתיד יתנקם בי ומצד שני אני לא רוצה להעלות "שאלות קיטבק" תודה

02/08/2005 | 20:09 | מאת: יריב אבני

השואלת שלום. אני משוכנע ב 99.99999% כי הצהרתך על נשיאת הגן לא תפגע באופן קבלתך לביטוח. אני אומר זאת גם מניסיון. אינך חולה במחלה!!! ועל כן לחברת הביטוח אין מניעה מלהתייחס אליך כאדם בריא לחלוטין!!! אני ממליץ תמיד לגלות הכל! "הצהרת יתר" לעולם לא תפגע בך, נהפוך הוא. ככל שתצהירי אמת באופן רחב ומדויק יותר, כך תדעי אמיתית היום מה התייחסותה של חברת הביטוח לגביך ותמנעי מאי נעימויות / הבנות עתידיות. בברכה, יריב

26/08/2005 | 02:56 | מאת: דר.תום

http://www.tefen-medical.com פורום הבריאות החדש - ישראל

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל