ממצא גנטי וביטוח רפואי פרטי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

29/07/2005 | 13:46 | מאת: השואלת

אם אני רוצה לעשות ביטוח בריאות פרטי, ויש לי ממצא גנטי אבל אני לא חולה במחלה. חלה עלי חובת דיווח?

01/08/2005 | 22:31 | מאת: אייל קרמר

שלום רב, אני לא מבין את המושג ממצא גנטי, ולא ברורה לי ההשלכה שלו לגבי תביעה עתידית בקשורה לביטוח הבריאות. כעיקרון אני ממליץ לכל אדם שמצטרף לביטוח ומעוניין בשקט נפשי לכל תקופת הביטוח, לדווח לחברת הביטוח על כל בעיה רפואית קיימת. אם היא אינה מהווה בעיה ביטוחית- הרי שיקבלוהו בתנאים רגילים, אבל אם הבעיה הרפואית היא קצת יותר רצינית - הרי שהוא ידע זאת בטרם יצטרף, ועפ"י תשובת חברת הביטוח על התנאים בה היא תסכים לבטחו (בין אם בתוספת כספית ובין אם בהחרגת המחלה/הבעיה הרפואית ובין אם בשניהם) הוא יחליט אם ברצונו להצטרף לביטוח בחברה הזו או לחפש אלטרנטיבה בחברה אחרת. בהצלחה.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל