ביטוח בריאות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

15/06/2005 | 14:21 | מאת: טליה

שלום אני מעונינת בביטוח בריאות בנוסף לביטוח המכסימאלי שיש לי בקופת חולים. נאמר לי שאם אציין איזו בעיה קטנה, למשל ששברתי את היד בגיל הנעורים, אז לאחר זמן אם תצוץ בעיה בכתף, יאמרו לי שזה בגלל היד. או אם יש בעיה קטנה שכבר איננה ברגל ותופיע בעיה בגב, יאמרו שזה מהרגל וכו'. השאלה שלי, מדוע חברות הביטוח לא בודקות בעצמן את המעונינים לבטח את עצמם. כי איך ניתן לצפות שאדם אחרי גיל ארבעים, יזכור את כל הבעיות הקטנות שהיו ואינן כבר ?

16/06/2005 | 23:31 | מאת: אייל קרמר

שלום טליה, מי שתיאר לך כך את תגובת חברות הביטוח חטא לאמת. נכון, חברות הביטוח דורשות גילוי נאות לגבי מצב בריאות עדכני ואירועים בעבר, כדי לאמוד את הסיכון הסטטיסטי שבקבלת מבוטח לביטוח. בד"כ לא מחריגים שברים מהילדות שהחלימו ללא תופעות לואי. לגבי המושג "יגידו", גם לך כמבוטחת ולנציגייך שמטפלים בך (הרופאים מחד וסוכן הביטוח מאידך) יש מה להגיד כדי לשכנע את חברת הביטוח לכסות תביעה, וגם אם נכשלו יש לך עדיין את הדרך המשפטית כדי להסביר להם את טעותם. מנסיון של שנים רבות, מעט מאוד תביעות של מבוטחים נידחו, ובמרבית המיקרים הצדק היה עם חברת הביטוח. שלא יובן לא נכון. חברות הביטוח הן לא טלית שכולה תכלת, גם שם יש פקידים ממינים ומסוגים שונים, אבל, כשתעשי את הביטוח, ישב מולך סוכן ביטוח מיקצועי שאמור לשאול אותך שאלות על אירועים שקשה שלא לזכור אותם. עצתי לך, אל תסתירי כלום ואל תנסי ליפות את האמת. עדיף להצהיר אמת ולהתווכח עכשיו כשאת בריאה מאשר להלחם בחברת הביטוח בזמן תביעה.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל