מעבר לקופת חולים

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

04/06/2005 | 18:06 | מאת: רונית

אני מתכוונת לעבור לקופת חולים אחרת. בחוק זכויות החולה כתוב כי עם המעבר תעביר קופת חולים לקופת חולים הקולטת את כל המידע הרפואי החיוני עליי - ללא תשלום. אני לא מעוניינת כי תיקי הרפואי יעבור !!!!!! האם החומר עובר באופו אוטומטי או רק לאחר אישור שלי ???? תודה על תשובה מוסמכת. אני מקבלת כל פעם תשובה אחרת מגורמים שונים. האם מישהו יודע מה קורה בפועל ???? יתכן והחומר עובר אוטומטית למרות שזאת לא הייתה כוונת המחוקק.

08/06/2005 | 16:05 | מאת: יריב אבני

רונית שלום. אינני יודע את התשובה, אך ההגיון שלי אומר כי חובה להעביר את ההסיטוריה הרפואית שלך, אחרת תיתכן רשלנות חמורה בטיפול בך עקב אי ידיעת עברך הרפואי ע"י רופא מטפל או חו"ח במקרה שאינך יכולה לתת התשובות בכוחות עצמך. יריב

06/07/2005 | 14:41 | מאת: שירן

שלום ראיתי את שאלתך בפורום ויש לי פיתרון במידה ואת לא שייכת לקופ"ח מכבי, במכבי הם לא דורשים את התיק הרפואי שלך קופת החולים לה את שייכת אלא במידה ואת רוצה את צריכה לדאוג להעברה של התיק, כך שזה נתון לבחירתך, ואולם הייתי מציעה לך להוציא את התיק הרפואי (במאוחדת ז בסך של 65 ש"ח) לעצמך ולמסור לרופא את הפרטים הנחוצים על פי שיקול דעתך. מקווה שעזרתי במשהו...

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל