המקור המשפטי לאי כפל ביטוח באובדן כושר עבודה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

24/10/2004 | 12:04 | מאת: רקפת

אייל שלום, ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה. שנית, לפי הבנתי אם אין בפוליסות שלי סעיף המגביל את התשלום במקרה של אובדן כושר עבודה הרי שאין כל מניעה אחרת שיתקיים לדידי כפל ביטוח, כלומר אין כל פס"ד, חוק או תקנה המגבילים זאת ? מה גם האם ייתכן שסעיף כזה נועד להגביל את החברה הספציפית אשר בפוליסה שלה מופיע הסעיף הזה, ללא קשר לתשלום שאקבל משאר החברות ? שוב תודה,

24/10/2004 | 13:39 | מאת: אייל קרמר

שלום רקפת, כדי לענות לך באופן מדוייק לגבי הפוליסות האישיות שלך - צריך לקרוא אותן !! בנושא אובדן כושר עבודה - לא קיים המושג כפל ביטוח - את יכולה לבטח את עצמך בכמה חברות ביטוח שאת רוצה ובלבד שסה"כ הפיצוי שיתקבל מכולן לא יעלה על 75% מהברוטו. הגבלת התשלום הוא יתרון לחברת הביטוח ולא מיגבלה, שהרי במקרה של ביטוח יתר היא מקטינה את החבות שלה כלפי המבוטח.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל