חול וביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

15/06/2004 | 15:24 | מאת: מיש

הי ירוב, שאלתי היא: אני נוסעת לחול לזמן בלתי מוגבל. האם כדאי לשמור על זכויותי בארץ במידה ואיני מתכננת לחזור? שאלה נוספת עבור אמי: היא התחילה כרגע לקבל דמי אבטלה. האם היא יכולה לתבוע בו זמנית בגין נכות? המון תודה מראש

12/07/2004 | 00:49 | מאת: יריב אבני

מיש שלום. אני ממליץ חד משמעית לשמור על הזכויות, כל עוד אינך יודע הלכה למעשה כמה זמן תשהה בחו"ל. באם לאחר תקופה מסוימת , אכן תחליט כי אינך רואה את עצמך חוזר, תוכל לשקול הפסקת שמירת הזכויות, אך עליך להבין את המשמעויות לכך באם כן תחליט לחזור. בביטוח לאומי יוכלו להסביר לך את הסוגיה טוב ממני. לגבי אמך, היות ואינני בקיא מספיק בחוק, הייתי ממליץ לך להרים טלפון לסניף ביטוח לאומי הקרוב לביתך ולשאול את השאלה הפשוטה הזו במחלקת "נכות".

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל