אובדן כושר עבודה ללא מחלה או תאונה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

10/06/2004 | 11:24 | מאת: גילה

שלום אני סובלת מכאבים בפרקי כפות הידיים שמתגברים עם עבודה במחשב. מקצועי הוא בתחום המחשבים. אין לי מחלה מוגדרת, רק מבנה גוף שמגביר את הרגישות לכאבים במפרקים (מבנה מרפנואידי). בעקבות ה כאבים נאלצתי לעזוב את עבודתי האחרונה. יש לי עדיין ביטוח מנהלים. שאלתי: האם אני יכולה לתבוע את ביטוח המנהלים או ביטוח לאומי? האם אני יכולה לפנות לרופא תעסוקתי כשאין לי מקום עבודה? תודה רבה

11/06/2004 | 05:01 | מאת: אייל קרמר

שלום גילה, 1) האם התלוננת בפני רופא כלשהו על בעייתך? האם קיבלת / מקבלת טיפול רפואי? האם יש תיעוד רפואי לבעייתך? האם במקום העבודה ידעו שעזבת בגלל בעייתך הרפואית? האם התפטרת או פוטרת? מה היתה הסיבה "הרישמית"? האם עיסוקך אקדמאי? 2) את יכולה לפנות לרופא תעסוקתי גם כשאין לך מקום עבודה והוא יכול לאשר שאינך יכולה לעבוד בעיסוקך (או שלא יאשר). אם יש לך כיסוי בביטוח המנהלים, את יכולה להתחיל בתביעת אובדן כושר עבודה, וסביר מאוד שחברת הביטוח תשלח אותך לרופא תעסוקתי. 3)האם בביטוח המנהלים שלך יש כיסוי לאובדן כושר עבודה? אם לא - אין לך עילת תביעה כלל (למעט אולי בגין שחרור מתשלום פרמיות - אם קיים). אם יש כיסוי, חשוב לדעת איזה סוג ביטוח אובדן כושר עבודה (אכ"ע) יש לך. האם עיסוקי/מקצועי/כללי? מהי תקופת ההמתנה? האם מורחב? 4) אם את מובטלת, את זכאית לקבל דמי אבטלה מביטוח לאומי למשך תקופת הזמן שהחוק קובע לגבי גילך והשכלתך. כמו כן, אם רופא תעסוקתי יקבע לך אחוזי נכות, תוכלי לתבוע את ביטוח לאומי גם בגין הנכות. 5) התייעצת עם סוכן הביטוח שלך? מה הוא אומר?

13/06/2004 | 14:26 | מאת: גילה

1.הלתלוננתי בפני הרבה רופאים, האחרון אישר ש"אינני כשירה לעבודתי הנוכחית". יש תעוד לכל פגישותי עם הרופאים אבל כל אחד אמר משהו אחר ובאופן כללי הסתפק ב"אין מה לעשות". לא ניתן לי כל טיפול חוץ מפיזיותרפיה, אותו עשיתי בעבר. התפטרתי מעבודתי בגלל הסיבה הרפואית, וזו גם הסיבה הרשמית. מקצועי אקדמאי. 2. רופא תעסוקתי של קופת חולים לא היה מוכן לדבר איתי ללא מקום עבודה. אני צריכה לפנות למישהו פרטי? 3. התיעצתי עם סוכן הביטוח שנשמע לי כחסר נסיון לחלוטין בנושא. הוא אמר לי לחכות כי ממילא יש תקופת המתנה של 3 חודשים. תודה גילה

13/06/2004 | 14:32 | מאת: יריב אבני

גילה שלום. שאלת: האם אני יכולה לתבוע את ביטוח המנהלים או ביטוח לאומי? לתבוע כמובן שאת יכולה. את ביטוח לאומי תוכלי לתבוע כנראה בגין נכות כללית. את ביטוח המנהלים תוכלי לתבוע במידה וקיים כיסוי אובדן כושר עבודה מקצועי! אם אין לך כיסוי מקצועי כנראה ( או הרחבה המגדירה את עיסוקך) קרוב לוודאי שחברת הביטוח תטען כי אמנם אינך יכולה לעסוק במחשבים אך יש בידייך את יכולת העבודה במגוון רחב אחר של מקצועות התואמים את השכלתך וניסיונך. ע"מ לגבש תביעה תוכלי לפנות לרופא תעסוקתי באופן פרטי- עסק לא זול או לחילופין לחכות להפניית חברת הביטוח לרופא תעסוקתי מטעמה אשר יבחן את מצבך.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל