ביטוח בריאות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

19/11/2000 | 18:02 | מאת: יניב

מה ההבדל בין ביטוח מכבי-מגן \ משלים של קופ"ח לבין ביטוח בריאות פרטי? כלומר, מהם הטיפולים הרפואיים \ התייעצויות רפואיות נוספות שניתן לקבל אם עושים ביטוח בריאות פרטי? אני בן 29 , כרגע לא עובד עקב בעיה רפואית: פריצת דיסק ל5-ס1 . מעבר לכך, אין לי מגבלות רפואיות והמקצוע שלי: מתכנת. יש לי מכבי- מגן . אני מניח שכל ביטוח יגביל אותי על הפריצת דיסק ? האם הוא יגביל אותי גם על דיסקים אחרים של הגב? האם ניתן לשלם פרמיה גבוהה יותר תמורה הסרת ההגבלה על הגב? בקיצור- איזה ביטוח בריאות אתה ממליץ לי לעשות בהתאם לפרטים לעיל??? תודה , בברכה

21/11/2000 | 13:12 | מאת: יריב אבני

שלום יניב. הביטוח המשלים של כל קופות החולים מתיימר להרחיב את סל הבריאות אותו הגדירה המדינה בחוק ביטוח בריאות ממלכתי. בפועל, "המשלימים" של הקופות מנצלים את המצב העגום של מערכת הבריאות על מנת לגבות כספים נוספים מהחברים בקופה תחת הגדרה של "שירותי בריאות נוספים". אותם שירותים הם כגון התייעצויות עם רופאים, סיעוד, טיפולים בהתפתחות ילד, החזרים שונים ( כגון מדרסים, אוכל מסוים לתינוקות, ייעוץ) ועוד הטבות כגון אפשרות לבחור את הרופא המנתח, בית החולים, הרופא המרדים, השלמת כיסוי במקרה של השתלות ועוד. הבעיה הקשה היא שמה שנראה לך שאתה זכאי לו, לא תמיד תבצע. לדוגמא, אדם צריך לעבור ניתוח, הוא בוחר להתנתח אצל פרופ' XX ולכאורה לא אמורה להיות לו בעיה כי "יש לו מכבי מגן" אבל כולם רוצים להתנתח אצל פקופ' XX כי הוא הכי טוב, ולכולם יש היום מכבי מגן, ולכן נוצר מצב כי על אף זכאותך לבחור את המנתח, תוכל להתנתח אצלו רק בעוד 4 או 5 חודשים - וזה כמובן מבחינתך לא ריאלי. ביטוח פרטי יחריג לך את הגב אלא אם כן הסוכן יפעל כמיטב יכולתו וקשריו ויצליח למקד את ההחרגה על הדיסק הספציפי הפגוע. חברות הביטוח ככל הידוע לי עד היום, לא מוכנות לקבל פרמיה גבוהה יותר ע"מ לבטל חריג גב, כי הסיכון שלהן גבוה מדי. אני אשמח לעזור לך ברכישת כיסוי פרטי היות ואני עובד הרבה מאד עם מתכנתים ויש לי עבורם תנאים מיוחדים. צור איתי קשר ישירות ל" [email protected] יריב.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל