כרטיס EHIC - האם כדאי?

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

05/09/2023 | 14:06 | מאת: שי

כמו המוני ישראלים, קיבלתי לאחרונה את האזרחות הפורטוגלית. איני מתכוון לעשות רילוקיישן או משהו כזה, כך שלא אשלם בעתיד הנראה לעין את מס הביטוח הלאומי הפורטוגלי. אני כן נוסע לחו"ל יותר מהממוצע, ובעיקר לאירופה. האם כדאי לי להוציא כרטיס EHIC?

שלום שי , כרטיס ה EHIC יתן לך מענה לקבלת שירותים רפואיים במדינות האיחוד על פי היקף השירתים המקובל בפורטוגל לאזרחי פורטוגל . שאלה של כדאיות כלכלית אם להוציא שכן אינני בקיא בעלויות הנדרשות לתשלום על מנת להחזיק בכרטיס. עם זאת, מבחינה ביטוחית- ביציאות לחו"ל רכישה של ביטוח נסיעות לחו"ל ברמה הבסיסית של הביטוח כוללת את הכיסוי הרפואי . רק לאחר רכישת הכיסוי הרפואי ניתן להוסיף כבודה או ביטול /קיצור נסיעה וכדומה, כך שהכרטיס יכול אולי להחליף ביטוח נסיעות לחו"ל רק אם ממילא אין בכוונתך לרכוש כיסויים נוספים כמו אלו שהזכרתי מעלה. אם אתה נוהג לרכוש כיסויים נוספים הרי שממילא תרכוש את הרפואי ולכן השאלה היא קודם כל מהותית ביחס להיקף הכיסוי הניתן בפורטוגל (ובהתאם לזה בשאר מדינות האיחוד) וכן שאלה שהיא גם יותר כלכלית. את זה אשאיר לך להחליט. בהצלחה רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל