ביטוח נסיעות לחו"ל כפול

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

09/05/2023 | 14:02 | מאת: אורליה

שלום, יש לי חברה בעבודה שאומרת שכל פעם שהיא נוסעת היא מפעילה את כל הביטוחי נסיעות דרך הכרטיסי אשראי כי הם חינמים, והיא חושבת שאם קורה משהו אז היא תוכל לתבוע את כל החברות ? היא אומרת שהיא מצא אתר שמאשר את מה שהיא טוענת. לא נשמע הגיוני. אשמח לתשובה ממקור מקצועי :) תודה רבה

שלום אורליה, זו שאלה מורכבת שתשובתה משתנה ביחס לסוג הביטוח. כך לדוגמא יש ביטוחים בהם יש למבוטחים זכות לכפל ביטוח, כלומר, לקבל פיצוי מכל אחת מפוליסות הביטוח שברשותם, כמו בביטוח חיים. עם זאת, בביטוחי בריאות כמו בביטוח נסיעות לחו"ל המהות הבסיסית של הביטוח היא השבת המצב לקדמותו בהתאם לפוליסה- כאשר מתרחש מקרה ביטוח ומוגשת תביעה לחברת הביטוח, רשאים המבוטחים להגיש את התביעה להחזר לכל אחת מהפוליסות אותן הם מחזיקים אולם מכח חובת תום הלב וחובה רגולטורית, עליהם להצהיר על כך שהם מחזיקים בפוליסות ביטוח נוספות . מבוטחים אינם יכולים או אמורים להתעשר ממקרה ביטוח אלא לקבל את המגיע להם בהתאם להפסד שנגרם להם. כך לדוגמא, אם מבוטח נפצע בחול ושילם סכום מסויים על טיפול רפואי, הוא לא זכאי לקבל את הסכום המלא מכל אחת מחברות הביטוח בהן הוא מבוטח שכן הזכאות היא להחזר ההוצאות שהוציא פעם אחת בלבד. הוא יכול לבחור למי להגיש את התביעה ואם יבחר להגיש לכמה חברות יחד, יהיה חייב להצהיר על קיומם של ביטוחים נוספים לכל אחת מהחברות שהגיש להן תביעה. הגשת אותה תביעה למספר מבטחים ואי הצהרה על קיומם של מבטחים נוספים עלול להיחשב כניסיון להונאת ביטוח. בברכה ,רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל