נפצעתי בחול, יש ביטוח חו''ל מחברה כמו אראל

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

19/12/2022 | 20:22 | מאת: יונה

אני מטיילת בחול. סיבבתי רגל, מרגישה לא טוב. ברצוני לפנות למוקד רפואי מקומי. השאלה - אני פונה גם לחברה איפה אני מבוטחת ומעדכנת אותם לגבי מקרה. מה יקרה לי בחזרה לישראל? האם משלמים לי ימי מחלה? שמאתי שבמקרה ביטוחי אני צריכה בחזרה לישראל לפנות לקופת חולים ולעבור טיפול דרכם. אבל מה משמעות של ביטוח חו''ל אז אם במקרה ביטוחי בחו"ל אני בכל זאת יצתרך לפנות לקופת חולים וכה? הרי זה תפקיד של חברת ביטוח לספק לי טיפול ועזרה כספי. תודה

שלום יונה, צר לי לשמוע על פציעתך. אני מקווה שניגשת לקבל טיפול רפואי בהתאם. אינני יודע באיזו חברת ביטוח את מבוטחת אולם ניתן לקבל טיפול רפואי בחו"ל ולהגיש את מסמכי התביעה לאחר מכן לחברת הביטוח לקבלת החזר או ליצור קשר עם חברת הביטוח לקבלת הכוונה. לעניין שאלתך לאחר החזרה לישראל - ביטוח נסיעות לחו"ל נועד לכיסוי הוצאות שנוצרו במהלך שהותך בחו"ל בלבד. לאחר החזרה לארץ, המשך הטיפול יהיה באמצעות קופת החולים או אם יש לך ביטוח רפואי פרטי בארץ. ביטוח נסיעות לחו"ל מסתיים ברגע שחזרת לארץ ולכן אינו מכסה הוצאות בישראל ולבטח גם לא ימי מחלה (אף חברת ביטוח לא מפצה על ימי מחלה. אלו עניינים של הביטוח הלאומי ולא של חברות הביטוח) . אגב, יש חברות שמכסות המשך טיפול רפואי בארץ בצורה מצומצמת, אולם על מנת לקבל את המידע הזה עלייך לברר זאת מול חברת הביטוח. לסיכום: הוצאות בחו"ל בקשר עם הפציעה - יש להפנות לחברת ביטוח הנסיעות לחו"ל . המשך טיפול בישראל - לפנות לקופת החולים או לברר עם חברת הביטוח אם יש לה כיסוי כזה בפוליסה (לרובת החברות אין) ימי מחלה - ביטוח לאומי . מאחל לך רפואה שלמה רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל