ביטוח נסיעות לחולה בסרטן

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

06/08/2022 | 13:55 | מאת: דן

שלום, לאבא שלי יש גידול סרטני בערמונית ובחברת הביטוח מבקשים שהרופא ירשום שאין מניעה מטיסות - מנגד, הרופא אומר שאסור לו לכתוב דבר כזה. מה עושים ? האם הדרישה של חברת הביטוח הגיונית או שעליי לפנות לממונה על הביטוח שיתערב ? תודה.

שלום דן, הכל תלוי בתהליך החיתום הרפואי שעושה כל חברה (תהליך הערכת הסיכון הרפואי) . אכן ידוע שיש הוראה בחלק מקופות החולים שרופאים לא אמורים לתת אישור טיסה ועל כן לעיתים זה מבוי סתום. ישנן בעיות רפואיות שמושפעות מאוד מתנאים השוררים בטיסות ותלויות גם באורך הטיסה, צורת הושבה , לעיתים צורך בחמצן וכדומה. עם זאת, אני לא חושב שסרטן הערמונית הוא אחת מהבעיות הללו ועל כן הייתי מציע לך להציע לחברת הביטוח להסתפק באישור שמצבו יציב ושאינו נדרש להתערבות מיוחדת או מתוכננת במהלך הנסיעה לחו"ל (מקרי חירום תמיד יכולים להיות, אבל לא שידוע על משהו מתוכנן) . במקרה של האבחנה הזו אישור כזה אמור להספיק (בהנחה ואין בעיות רקע אחרות שבגינן ביקשה החברה אישורים נוספים) . בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל