ביטוח רפואי למתמודדי נפש

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

29/05/2022 | 17:34 | מאת: ניר

כיצד ניתן לרכוש ביטוח נסיעה לחו"ל למתמודד נפש יציב במעקב טיפולי?

שלום ניר, לא בטוח שהבנתי את השאלה כיוון שלשאלה יכולות להיות מספר משמעויות. אתחיל מהסוף שלדעתי זה החלק הכי חשוב - ביטוחי נסיעות לחו"ל אינם כוללים כיסוי למקרי ביטוח הקשורים בבריאות הנפש או כתוצאה מהם. כך שאם חס וחלילה יתרחש אירוע בחול הקשור לכך, לא יהיה לזה כיסוי. מעבר לכך , ברמה הכללית יותר - מבחינה רפואית יבשה - כל בקשה לביטוח נבחנת על ידי החתמים הרפואיים של כל אחת מחברות הביטוח ואם הם סבורים שניתן לכמת את הסיכון החיתומי, תינתן הצעת ביטוח בהתאם. עם זאת, אינני מבין את ההגדרה שלך לעניין "מתמודד נפש יציב" - האם הוא בעל כשרות משפטית (עצמאי בקבלת החלטות) לרכישת ביטוח או שהביטוח נרכש באמצעות אפוטרופוס? יש ושאלה זו תיבחן על ידי חברות הביטוח השונות. בברכה, רן

30/05/2022 | 07:27 | מאת: ניר

הכוונה שלי ביציב, שהוא בעיצמו של טיפול ואין שינוי במצבו. שאלתי האם ניתן לבטח ביטול טיול / קיצור טיול? מה נדרש להציג למבטח על מנת לקבל את הביטוח?

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל