שטלה בנוגע לסעיפים של מחלות קיימות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

21/05/2022 | 19:29 | מאת: מיכאל

כאשר נרשמים לביטוח לחול, יש תוספת על מחלות קיימות. היום הכל ברשת, לא לגמאי מובן לי מזה מחלות קיימות מבחימנת הביטוח על מה הוא מסתמך, על רישומים בתיק הרפואי? מדובר במחלות קיימות שלהן נלקחות תרופות קבועןת או כל מחלה שרשומה בתיק? במידה ולוקחים את התוספת הזו, אזכל מה שרשום בתיק הרפואי נכלל בביטןח לחול? מה קורה אם לא לקןחים אןתו? אמנם הפרש כספי קטן. אבל העקרון לא ברור.. זה שרשום בתיק הרפואי אבחנת מחלה פעילה או לא? זה לטובת המבוטח? תודה

שלום מיכאל , המונח המקצועי הוא "מצב רפואי קודם". מונח זה מוגדר על ידי המפקח על הביטוח לכל חברות ביטוח והוא מציין כל מצב רפואי שאובחן ותועד (כלומר, יש עליו רישום כלשהו) במהלך 6 החודשים שקדמו לתאריך תחילת הביטוח. לחברות הביטוח אין גישה לתיק הרפואי שלך ואת המידע הן מקבלות בהתאם למענה על שאלון רפואי שכל מבוטח צריך לענות לפני רכישת ביטוח. לאחר המענה יכול להיות שחברת הביטוח תבקש מהמועמד לביטוח מידע נוסף. חשוב מאוד להצהיר במענה על השאלון כל מצב רפואי כרוני או כזה שאירע בשנים האחרונות והוא מהותי (במילים אחרות - לא צריך להצהיר על שפעת לפני שנה, אבל אם מועמד מקבל טיפול קבוע או היה אירוע רפואי משמעותי כגון אירוע לב או פציעה חמורה - חשוב לציין זאת). הכיסוי שנמכר על ידי חברות הביטוח בביטוחי נסיעות לחו"ל הוא להחמרה אפשרית של אותו מצב רפואי , במהלך השהייה בחו"ל. לדוגמא : אם מועמד לביטוח חולה אסטמה, הצהיר על המחלה ורכש את הכיסוי הנוסף, אם יקרה מקרה של החמרה במצב הרפואי, כלומר התקף אסטמה בחו"ל, המבוטח יהיה זכאי לכיסוי הטיפול בחו"ל. אולם אם מבוטח בחר שלא לרכוש את הכיסוי הנוסף, הוא עלול למצוא את עצמו ללא כיסוי להחמרה במצב הרפואי. מקווה שזה עונה על שאלתך . בברכה רן

22/05/2022 | 17:25 | מאת: מיכאל

רב תודות על המענה המפורט. ברכישת הביטוח לא דואל למדל באינטרנט, יש רק סעיף הגדלת כיסוי למקרים קטדמים כסעיף כולל, ללא פרוט. אז אם מדלמים את הסכום הנוסף, זה אמור לכלול כל מה שעבר תועד וקיים עד מועד רכישת הפוליסה כמו שציינת. כיום לא נתקלתי בשאלון מפורט רק סעיף כולל זה מכסה? תודה

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל