החזר בעבור איחור בהגעת מזוודות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

25/05/2019 | 12:33 | מאת: רונית

המזוודות בוטחו כנגד עיקוב בהגעה ואכן לאחר 24 שעות עיכוב של המזוודות קיבלנו זכות לרכוש מוצרים לכל נוסע בשיעור 150 דולר,כאשר חזרנו לארץ כעבור 3 שבועות פנינו בתלונה כנגד חברת התעופה והחברה החליטה לפצות אותנו בכסף,שאלתי האם אנו צריכות לדווח לחברת הביטוח על כך שחברת התעופה פיצתה אותנו? תודה

שלום רונית , שאלה קצת מורכבת כיוון שתלוי מה סוג ההחזר שניתן, על בסיס מה ומה הוא בא לכסות. אבל מעל הכל ההגינות העסקית והאישית היא זו שקובעת. גם הפוליסה וגם כרטיס הטיסה - שניהם חוזים שחל עליהם חוק החוזים . החוק קובע שחוזה יש לקיים בתום לב . במילים אחרות להיות הוגן. בנוסף, הלכה היא שלא ניתן להתעשר ממקרה ביטוח. אם קרה מקרה ביטוח, המבוטח צריך לקבל את המגיע לו בין אם מחברת הביטוח ובין אם מצדדים שלישיים, אבל לא יכול לקבל יותר מהנזק שנגרם לו. לפיכך, בסוף היום אני חושב שאם קיבלת שני פיצויים על אותו מקרה, זה יהיה אך הוגן לדווח לחברת הביטוח. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל