ביטוח נסיעה לאחר אבחון סרטן וניתוח

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

14/04/2019 | 21:57 | מאת: ויקטוריה

רן, שלום אשמח לעצתך. בוצע ניתוח להסרת האיבר שבו התגלה הסרטן וקביעת שלב המחלה. קיבלנו תשובה שמדובר במחלה בשלב התחלתי שאין עדות להתפשטותה מעבר לאיבר שהוסר. הומלץ על מעקב , ללא טיפול. להעלאת המורל לאחר תקופה לא פשוטה זו, מתוכננת נסיעה לחו"ל הכוללת טיסה למדינה במערב אירופה, שייט העוצר במספר ערים ברחבי מערב אירופה וטיסה חזרה לארץ. הנסיעה כארבעה חודשים לאחר הניתוח. חשוב לי שהביטוח יתן כיסוי רחב ככל שאפשר לכל מקרה שאנחנו מקווים שלא יבוא. אני יודעת שקיימים ביטוחי נסיעה המוגדרים "ביטוחים לחולי סרטן", אך לאילו פרטים חשוב לשים לב בביטוח כזה? האם הסרטן נחשב "החמרה" או "מצב קיים"? האם עצם הניתוח בחצי שנה לפני הנסיעה מחייב כיסוי נוסף, פרט לכיסוי עקב סרטן? האם נהוג לספק כיסוי שונה להפעלת ביטוח עקב אירוע שקשור לסרטן או/ו ניתוח לעומת הפעלת ביטוח עקב אירוע שלא קשור? אשמח לשמוע על כל דבר שחשוב לשים לב אליו. הביטוח הוא עבור אדם בשנות השישים המאוחרןת. תודה, רק בריאות וחג שמח

שלום ויקטוריה , ראשית אני שמח לשמוע כי המחלה הייתה בשלב התחלתי ושכעת המצב תקין. מוצרי ביטוח, ובכללם גם ביטוח נסיעות לחו"ל אינם מוצרי מדף פשוטים לרכישה ועל כן באופן כללי אני תמיד ממליץ לפנות לסוכן ביטוח על מנת שיתאים את המוצר הביטוחי. בכל מקרה אם תחליטו לרכוש לבד, חשוב להצטייד בסיכום רפואי . בדרך כלל מי שחלה או טופל בסרטן בשנה שקדמה לנסיעה, תיחשב המחלה כ"מצב קיים" ועל כן בכל מקרה יש לרכוש כיסוי להחמרה של מצב קיים. ישנם כיסויים ייעודיים למי שחולים במחלה ומטופלים בגינה בזמן שהם יוצאים לחו"ל, אולם אני מבין מדברייך שלא כך הוא הדבר, ועל כן כיסוי החמרה למצב רפואי קיים אמור לתת מענה למצב המתואר על ידך. חשוב להצהיר על כל המצב הרפואי ותמוך זאת במידע רפואי , על מנת לאפשר לחברת הביטוח להתאים את הכיסוי הרפואי. רק בריאות ונסיעה טובה. רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל