ביטוח נסיעות לחול- דיווח ביקור במיון

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

25/02/2019 | 16:19 | מאת: רותם

היי מה נשמע? האם הדיווח בחברת הביטוח על מצב בריאותי (אם ביקרתי במיון או לא) תקף לשלושה חודשים/חצי שנה טרם תאריך הטיסה עצמה או טרם התאריך שבו אני עושה את הביטוח? (אם למשל אני עושה את הביטוח חודש לפניי הנסיעה). לעזרתך אודה.

היי רותם, הכל טוב. תודה :) השאלה שמתייחסת לאירועים שהתרחשו במהלך חצי השנה האחרונה היא חצי שנה מהיום בו נשאלת השאלה. יחד עם זאת חוק "חוזה ביטוח" קובע שאם חל שינוי במצב הרפואי בתקופה שבין המענה על השאלות ולפני כניסת הביטוח לתוקף, חלה חובה על המבוטח ליידע את חברת הביטוח בשינוי שחל. שינוי למעשה הוא כל שינוי ביחס לשאלות שנשאלת. כך לדוגמא אם בחצי השנה שלפני המענה על השאלון הרפואי לא היה ביקור בחדר מיון (ומן הסתם התשובה לשאלה שלילית), הרי שאם חס וחלילה אחרי המענה על השאלון , ולפני תחילת הביטוח, ביקרת בחדר מיון, יש לדווח על כך לחברת הביטוח. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל