שיפוי חברת ביטוח נסיעות לחו״ל בעת אירוע ביטוחי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

12/02/2019 | 09:33 | מאת: ניר

שלום, בזמן טיול משפחתי (זוג הורים ותינוקת בת שנה וחצי) לארה״ב, אשתי חשה שלא בטוב, פונתה לביה״ח הקרוב, אושפזה ל-16 יום, ועברה ניתוח. לאחר השחרור הומלץ לא לטוס כשבוע, וכן היות והטיסה חזרה הייתה בתקופת החגים, לקח זמן לחברת החילוץ למצוא טיסה חזרה. סה״כ 12 ימים של הארכת שהייה. כל בני המשפחה בוטחו בחברת הפניקס. לאחר הגשת התביעה לשיפוי על סך של 5,300 דולר עלות הלינה בזמן האירוע, מדובר על 28 ימים. חברת הפניקס שילמה 1600 דולר. לטענתם עבור הארכת שהיה של אשתי בלבד, בניגוד למה שחברת החילוץ אמרה לי שמדובר על 100 דולר לאדם ליום. לאחר הגשת ערעור, חזרה אליי מישהי שטוענת שהיא המוסמכת. בהסבריה טענה שאיני נחשב למלווה, כי לא הוטסתי מהארץ, ואיני זכאי להוצאות לינה בזמן אישפוזה של אשתי. כמו כן, טוענת שהשיפוי הוא 100 דולר למשפחה למרות שכתוב מבוטח ו/או מלווה, כלומר גם וגם. שאלתי, האם אכן איני נחשב למלווה? מה אפשר לעשות? תודה ניר

שלום ניר, למעשה אתה מעלה סוגיה משפטית לעניין פרשנות פוליסת הביטוח. מבלי שהעניין ייחשב ייעוץ משפטי, ראשית, לדעתי כאשר כתוב "מבוטח ו/או מלווה", ניתן לקרוא זאת "מבוטח ומלווה" כפי שכתבת. שנית, עיינתי בפוליסה של הפניקס ולא ראיתי בהגדרות הפוליסה שמלווה הוא מי שמגיע מהארץ ללוות את המבוטח. מבחינת סדר הדברים ולאחר שהגשת ערעור על החלטתם, עומדות בפניך שלוש אפשרויות נוספות (כל אחת עצמאית ולא תלויה באחרת) : 1. הגשת תלונה למחלקת פניות הציבור של חברת הפניקס. 2. הגשת תלונה למחלקת פניות הציבור של המפקח על הביטוח (ניתן לעשות זאת באופן מקוון באמצעות אתר המפקח על הביטוח. מבחינת סדר הדברים, לאחר קבלת התלונה , הם יבקשו את תגובתם של הפניקס) 3. הגשת תביעה משפטית (בסכומים כאלה בד"כ תביעות קטנות, אולם משאיר לשיקולך) אלו האפשרויות כרגע. חשוב מכך, אני מקווה שאישתך חזרה לקו הבריאות ואאחל בריאות לכולם ובהצלחה בהליך מעלה. בברכה, רן

13/02/2019 | 12:10 | מאת: ניר

תודה רבה על התשובה. אישתי בסדר, החלימה וחזרה לעצמה. אני אכן אפנה להגשת תלונה למחלקות פניות הציבור, הן של הפניקס והן של המפקח על הביטוח, בשלב זה. מדהימה ההתייחסות של חברת הביטוח, הרי לא בשביל זה מבטחים לפני נסיעה לחו"ל? יצאתי עשרות פעמים לחו"ל ולא חשבתי שיקרה משהו, והנה זה קרה...

שמח לשמוע שאישתך החלימה . זה יהיה לא אחראי מצידי להביע עמדה שהרי אין לי את כל המידע, אבל אכן, ביטוח הוא אחד המוצרים היחידים שאנו לא מעוניינים להשתמש בו ... בהצלחה

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל