חוסר בכיסוי ביטוח במקרה של ביטול נסיעה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

28/08/2018 | 20:41 | מאת: ירון

מה עושים עם חוסר כיסוי של ביטוח נסיעות במקרה של ביטול הסיעה בעקבות מות קרוב משפחה שהינו במצב סיעודי?

שלום ירון, כל פוליסת ביטוח באשר היא כוללת חריגים וסייגים. יש לזכור שביטוח, ובכלל זה גם ביטוח נסיעות, נועד לתת מענה לבלתי צפוי או ידוע. לצערנו, כאשר אנשים נמצאים במצב סיעודי, קיים סיכוי גבוה להתממשות מקרה הביטוח (סיבוך רפואי או מוות) או במילים אחרות - המקרה צפוי (נכון שאף אחד מאיתנו לא יודע ולא מתיימר לדעת מתי אדם ילך לעולמו. לא זו הנקודה. הנקודה היא מה רמת הסיכוי שמקרה כזה יתממש ולפיכך מוחרג מהכיסוי). משכך, על כל מבוטח לדעת מה הסיכונים אותם לוקחת על עצמה חברת הביטוח ומה הסיכונים שנשארים אצל המבוטח. לצערי, זהו אחד המקרים בהם חברת הביטוח לא לוקחת את הסיכון ועל כן הוא נותר לפתחו של המבוטח וחשוב לקחת זאת בחשבון בעת הזמנת נסיעה לחו"ל. זו כמובן תשובה כללית מבלי להכיר כלל את פרטי המקרה הספציפי. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל