פיצול ביטוח חו"ל חינם

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

28/06/2018 | 11:53 | מאת: עדן

שלום רן. חברות האשראי נותנות היום אפשרות לביטוח חינם עד 5 ימים דרך חברות הביטוח. אני נוסע ל 10 ימים לאירופה ורציתי לדעת האם אני יכול לקחת ביטוח חינמי ל 5 ימים בחברה X ועוד 5 ימים לעשות ביטוח בחברה אחרת Y. תודה רבה

שלום עדן , למיטב ידיעתי אף חברת ביטוח לא תמכור ביטוח שמתחיל בזמן שהותך בחו"ל. תחילת הביטוח צריכה להיות לפני היציאה מהארץ ועל כן ככל הנראה לא תוכל לעשות זאת. ללא שום קשר, אינני יודע מה מטרת נסיעתך אולם יש לבחון היטב את תנאי הכיסוי של הביטוח החינמי והאם הוא מתאים לצרכיך. בברכה, רן

18/07/2023 | 22:03 | מאת: גיל

ברשותכם אני מצטרף לשאלה, כי זה משהו שמעניין אותי גם. ראיתי למשל בביטוח של aig דרך ישראכרט שמדובר על כך שבעת רכישת הפוליסה המבוטח צריך להיות בארץ, אבל לא כתוב שביום תחילת הפוליסה הוא צריך להיות בארץ. האם במצב כזה ניתן לרכוש לפני הטיסה את 2 הפוליסות החינמיות כל אחת ל5 ימים (לדוגמא להתחיל בפוליסות חינם דרך כאל, ולרכוש פוליסה נוספת בחינם דרך aig לשאר הימים)? הפוליסות יהיו תקפות?

גיל, יש לבחון את תנאי הרכישה של כל אחת מהפוליסות. על פי החוק היבש מה שאתה מציע יכול להיות אפשרי אבל בסוף הפרטים המפורסמים על ידי החברות הם אלו הקובעים. וכפי שציינתי בתשובתי הקודמת - חשוב לבחון את הכיסויים הניתנים בפוליסות אלו והאם הם מתאימים. לרכוש ביטוח רק כדי לסמן וי ואחר כך להתמודד עם תנאי פוליסה שאינה רלוונטית בכיסויים שלה לצרכי הנסיעה , לא מעשה מומלץ. וכפי שאמרו חכמים ממני - אין ארוחות בחינם . בהצלחה

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל