התלבטות לפני נסיעה בעקבות ניתוח

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

25/04/2018 | 20:18 | מאת: יעקב

שלום עשינו ביטוח לחו"ל לי ולרעייתי כולל הכל ,גם ביטול נסיעה ,והנה רצה הגורל ונאלצתי לעבור ניתוח בעקבות שבר ברגל .כמובן שאני בטיפול שיימשך עוד זמן . מעבר להתלבטות ולמצב הרפואי שאותו יקבע האורטופד,ישנה ההתלבטות בענין הביטוח . אם ניסע בטיול המקורי בזמן? האם ימשיך ויהיה לנו בתוקף הביטוח וכל הכיסויים למרות מה שקרה לי ברגל והניתוח שעברתי ? האם יש ביטוח מלא גם לרגל שעברה ניתוח ? כלומר אם יקרה משהו לרגל ואזדקק לטיפול או בית חולים ,האם יש לנו ביטוח בתוקף ? אם לא ניסע ? כמה פיצוי נקבל על פי הפוליסה ? יש לנו קבלה על תשלום לסוכנות הנסיעות עבור הטיול המאורגן שנמכר ביחידה אחת מניח שמגיע לנו החזר דמי הפוליסה ששילמנו האם ישנן הוצאות נוספות שהיו לנו ומגיע לנו החזר ? ובכלל האם מגיע איזשהו פיצוי אנחנו חייבים תשובה ברורה לגמרי כי המצב עדין

שלום יעקב, פנייה מאוד מורכבת ולצערי אינני יכול לענות לגופו של עניין שכן אינני יודע מה מצבך הרפואי, מה ההמלצות הרפואיות, סוג הביטוח שברשותך ומידע רב אחר שנדרש על מנת לתת מענה. לעומת זאת אוכל לתת לך קצת המלצות לבחינת מצבך באופן כללי. ראשית, הייתי מתחיל עם הסיכוי לצאת לטיול והאם זה ריאלי. בהתאם לאופי הטיול ולמאמץ שיידרש, נכון יהיה להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת לקבל הערכה על בסיס קצב ההחלמה, לעניין מצב הרגל בתאריך המיועד ליציאה. לאחר מכן יהיה עליך לשקול האם כדאי לצאת לטיול על בסיס הערכה זו או לא. חשוב שתזכור כי יציאה לטיול עם החלמה חלקית עלולה לגרום למצב בו תהיה החמרה במצב הרגל, מה שיאלץ אותך להפסיק את הטיול באמצע וכמובן שלא תוכל לדרוש החזר על ביטול. כמו כן, אם תצא לטיול, יהיה עליך לדווח על השינוי במצב הרפואי לחברת הביטוח ויכול להיות שתנאי הקבלה שלך ישתנו ומצב זה אף לא יכלל בכיסוי (מה שאומר שאם יצאת לטיול וחלה החמרה - כל ההוצאות וההפסדים יושתו עליך). אם תחליט לבטל את הטיול, בהנחה ורכשת הרחבה לביטול נסיעה, תוכל להגיש תביעה לתגמולי ביטוח לחברת הביטוח והזכאות לתשלום תיקבע מן הסתם לפי תנאי הפוליסה. לסיכום: היציאה לטיול או ביטול הנסיעה תלויים במצב ההחלמה של הרגל והיכולת שלך לבצע את כל הפעילויות המתוכננות לטיול מבלי שהדבר יהווה סיכון להחמרה. אם החלטת לצאת - חובה עליך לדווח לחברת הביטוח על מצבך הנוכחי. לשאלה אם יהיה כיסוי לרגל בחו"ל - זה תלוי בהליך החיתום הרפואי בחברת הביטוח. לא בטוח שיהיה. מקווה שהצלחתי לעשות קצת סדר בדברים רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל