ביטול וקיצור נסיעה עקב החמרה במצב רפואי קיים

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

25/03/2018 | 17:18 | מאת: נירה

אנו נוסעים לחו"ל לראשונה מאז שנכנסו הכללים החדשים לביטוח נסיעות לחו"ל. לבעלי מחלת לב סטטית, ללא החמרה, לפחות בשנתיים האחרונות. נמסר לנו משתי חברות ביטוח כי למרות שביטחנו ביטוח מורחב ויקר מאד בגין המחלה הקיימת לא קיים כיסוי לקיצור או ביטול נסיעה הנובע מהחמרה במחלת הלב. האם אכן זה כך???

שלום נירה, אחד השינויים המרכזיים שבוצעו בתקופה האחרונה בביטוחי הנסיעות לחו"ל הם הפרדת הכיסויים של ביטול או קיצור נסיעה מהתכנית הבסיסית והרחבת החיתום הרפואי הנערך על ידי חברת הביטוח . בהתאם לזאת, עת חברת הביטוח מבצעת חיתום רפואי, הרי שנתונה לה הפריבילגיה להחליט על תנאי הקבלה והיקפי הכיסוי במקרים ספציפיים כאלה או אחרים. זו התשובה ברמה הכללית. במידה ולבעלך יש נכות כתוצאה ממחלתו, מכח חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, עומדת לכם הזכות לקבל הסברים מקיפים יותר מחברת הביטוח על החלטה שלא לאפשר את הכיסויים הנוספים של ביטול או קיצור נסיעה. בברכה רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל