כיסוי פוליסת פירסט קלאס של הראל.

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

01/02/2018 | 09:35 | מאת: נעם

שלום, הורי, אבי בגיל 88 ואימי 81, יצאו באפריל 2017 לטיול מאורגן בצרפת ורכשו פוליסת פירסט קלאס של הראל. לצערנו הרב, נפל אבי במהלך הטיול ואושפז. למחרת הנפילה, הגעתי לעיר בה אושפז, שכרתי חדר מלון בקרבת ביה״ח ואימי ואני השתמשנו בו בזמן שלווינו את אבי. 4 ימים לאחר אשפוזו ובעקבות החמרה במצבו, ואחותי וגיסי הצטרפו אלינו ושכרו חדר נוסף. כעבור כשבועיים וחצי נפטר אבי בביה״ח בצרפת. חברת הראל שילמה את כל הוצאות האישפוז והעברת הגופה לקבורה בארץ. שאלתי נוגעת בזכויות הביטוחיות שיש לנו עבור הוצאות הנסיעות והשהות בחו״ל לאחותי, גיסי ואנוכי. ומהן הזכויות הביטוחיות של אמי, שנאלצה לרכוש כרטיס טיסה חזרה ולשלם הוצאות שהייה בזמן האישפוז.

שלום נעם, הצטערתי לקרוא על פטירתו של אביך. שאלתך נוגעת במישור החוזי ובתנאי הכיסוי של פוליסת הביטוח. כבר בראשית דבריי אסייג ואציין כי תשובתי להלן היא תשובה כללית ומידע מלא יש לקבל מהחברה המבטחת בלבד. מהיכרותי עם תכנית הביטוח האמורה קיים כיסוי למלווה בעת אירוע כפי שתיארת והכיסוי כולל גם שהות נוספת בחו"ל וגם נסיעות (כרטיסי טיסה). אלא שבפוליסות אלו הכיסוי הוא למלווה אחד בלבד ואילו מתיאור המקרה עולה כי הייתם ארבעה מלווים (אימך שנחשבת עניין זה מלווה, אתה ושני בני המשפחה הנוספים). כך שעל פי תנאי הפוליסה היבשים הוצאותיה הנוספות של אימך עקב המקרה אמורים להיות בכיסוי, בהתאם לתנאי הכיסוי מבחינת עלויות. הוצאות של מלווים נוספים אינם חלק מהכיסוי. בנימה אישית אציין כי לאור העובדה שאימך בת 81, אני מוצא שהגעתך למקום הייתה אך נדרשת ויש מקום לסטות מתנאי הכיסוי היבשים, אולם החלטה זו נתונה רק בידי חברת הביטוח. בהצלחה. רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל