מצב רפואי קודם ב 6 חודשים

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

03/10/2017 | 09:48 | מאת: אריק

לפי החוזר של האוצר הגדרת מצב רפואי קודם לא כולל לקיחת תרופות בלבד כפי שהיה עד היום. 1 - האם משמעות הדבר כי אם אדם לוקח תרופות ולא הייתה כל החמרה מכוסה בפוליסות החדשות. 2 - בפוליסות החדשות ישנה הגבלה בגין "השגחה רפואית " במשל 6 חודשים שקדמו לנסיעה. האם ביקור קבוע אצל קרדיולוג נחשב "השגחה"

שלום אריק, אינני יודע לאיזה חוזר אתה מתייחס, אולם בהוראות האחרונות של תיקון החוזר המאוחד (שער 6 חלק 3 ) נקבע כי מצב רפואי קיים הוא "מצב רפואי קודם - מחלה שבשלה היה המבוטח בטיפול או בהשגחה בעת צאתו לחוץ לארץ או במשך ששת החדשים שקדמו לצאתו, ולמעט כאשר קבלת הטיפול היתה מטרת הנסיעה;". טיפול יכול ויהיה טיפול רפואי ויכול ויהיה טיפול תרופתי. לקיחת תרופות בלבד דורשת הצהרה במעמד רכישת הביטוח ומהווה טיפול לכל דבר ועניין . לעניין השאלה בנושא השגחה - תשובתי היא כן. ביקור קבוע אצל קרדיולוג היא השגחה, אחרת מה מטרת הביקור הקבוע אם לא להשגיח על כך שלא חל שינוי במצב הרפואי ? ככלל , אם יש ספק אין ספק ויש להצהיר על כל עניין רפואי הידוע למועמד. בסופו של דבר המטרה היא להימנע ממצב של הימצאות מול שוקת שבורה בעת השהייה בחו"ל . בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל