כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

26/03/2007 | 21:07 | מאת: אורי

שלום, ראשית ברכות על פתיחת הפורום. בן 52 נותחתי במיניסקוס מידיאלי לפני כ 10 שנים בשתי הרגליים. כיום עם כאבים בינוניים בברכיים, מבצע פעילות גופנית כגון קרוס ורכיבה לרוב ללא כאבים (בהליכה סובל יותר כאבים). תוספים כגון מגה גלופלקס לא מועילים. הומלץ לי לאחר צילום (המראה שחיקה בסחוסים) לבצע "הזרקת כרבולות" שאלתי: 1. מה % "ההצלחה" להזרקות אלו (הכוונה לגבי הפלתת כאבים). 2. האם יש פתרונות נוספים / אחרים. תודה אורי

27/03/2007 | 00:27 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום אורי ותודה על השאלה המעניינת. כבר בשנות החמישים ( אם אני לא טועה ) היה ידוע כי לאחר כריתת מניסקוסים, יתפתחו עם השנים שינויים אוסטאוארטריטים ( OA ). מלבד זאת, גם בלי הניתוחים שעברת, הגעת לגיל שבו לאחוז לא קטן של אנשים, יש כאבים בברכיים על רקע של שחיקת סחוס, בדרגות שונות. התשובות שלי אליך הם: 1. הפעילות הגופנית שאתה עושה היא מצויינת, כלומר פעילות שבה הברכיים לא מרגישות את עומס המשקל. 2. הייתי כן ממליץ על סדרת הזרקות לכל ברך של חומצה היאלורונית ( כרבולת ) אך לא את הכרבולת האמיתית אלא את הסינטטית ( ארטרז או אוסטניל ). 3. הייתי מוסיף תרופה נוספת שנקראת דיאטרים 50 מ"ג / ארט 50 מ"ג ( שתי חברות שונות ), אשר תפקידה הוא להוריד את קצב השחיקה של הסחוס. הטיפול בתרופה הוא ל 3 שנים, יש לבצע בדיקת תפקודי כבד אחת לכמה זמן. 4. שימוש בברכיות אלסטיות במאמצים פיזיים. 5. ירידה במשקל במידה וקיים עודף משקל. במידה ואין בעייה של כסף, אפשר גם להוסיף כמוסות של אומגה 3. בצורה כזו אפשר יהיה להחזיק אותך לאורך זמן, מבלי שתצטרך לחזור ולעבור עוד ניתוחי ארטרוסקופיה. ( עד גבול מסויים ).

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל