כאב ברכיים לאחר ריצה ארוכה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

25/04/2007 | 19:57 | מאת: אבי

שלום ד"ר צבי אני עושה כושר באופן רציף וללא כל בעיות, אולם כאשר אני רץ קרוב לשעה ואף למעלה מכך אני מרגיש את הברכיים מתחילות לכאוב, בהתחלה מיחושים קלים (הכנה לכאב) ואח"כ אני מפסיק. השבוע רצתי מעבר לשעה (שעה וחצי) והמשכתי על אף המיחושים ויום למחרת הרגשתי כאב בשתי הברכיים, יצויין כי רצתי ריצה קלה מאוד, לא אינטסיבית. לכן השאלה שלי היא האם הכאב נובע מכך שהגדלתי את נפח הריצה בלבד וזה יעלם בימים הקרובים או שפגעתי בעצמי ואני זקוק לטיפול. תודה רבה

25/04/2007 | 23:34 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום אבי. לצערי אתה וגם הקודמים לך, לא מציינים את שני הפרמטרים הכי חשובים - גיל ומשקל. בנוסף, האם יש הסיטוריה טראומטית של הברכיים? היכן אתה רץ, בים? מכשיר הליכה-ריצה? בשדות? בהנחה שהכל בסדר, יש לבדוק את הנעליים שאתה רץ איתם, וכמובן על איזה משטח. לאחר מכן, כדאי לתקופה מסויימת להוריד עומסים - זמן וקצב, לתת לברכיים להתאושש, ולאחר מכן לנסות שוב בסולם מאמצים מבוקר לעלות בעומס עד להגעה לנקודה הקריטית שבה אתה יודע שאסור לך לעבור אותה. תבדוק גם אם אינך זקוק למידרסים ביום יום. בהצלחה.

26/04/2007 | 00:20 | מאת: אבי

תודה על המענה המהיר. אני בן 33, שוקל 68 ק"ג על 173 גובה. ריצה על משטח קשיח, מדרכה/אדמה הדוקה (בפארק). רץ עם נעלי ריצה טובות, לדעתי הסיבה היחידה היא העומס שהעלתי (ולא בהדרגה), אם לא עשיתי נזק אפעל להעלות עומס בהדרגה בהמשך.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל