פגיעה בברך..ושאלה לגבי MRI..

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

20/06/2011 | 11:19 | מאת: דני

שלום, לפני שלושה חודשים עשיתי תנועה לא טובה עם הברך בכדורגל (סיבוב או יישור יתר) , ומאז יש לי קושי בתנועות חדות כמו ריצה קפיצה וכמובן כדורגל. אבחנה של רופא אחד בהתאם לבדיקה גופנית , מיפוי עצמות ורנטגן הוא שזוהי רק חבלה חזקה וצריך לעשות פיזיותרפיה. הלכתי לרופא אחר , מומחה ברך גם הוא , והוא בכלל טוען בתוקף שיש לי קרע ברצועה הצולבת הקדמית והוא ממליץ על ניתוח , והוא טוען שרק לפי הבדיקה הגופנית שהוא ביצע הוא יכול לדעת בוודאות שזה אכן קרע (השתמש במושג "מגירה 2") וממילא MRI לטענתו לא מאבחן קרעים ב30% מהמקרים , רציתי לדעת האם הוא דובר אמת ? מהו אחוז הדיוק של MRI? (נראה לי קצת חשוד שרופא אחד טוען שאין שום דבר והשני מאבחן פציעה יחסית חמורה , למרות שבאופן יחסי אני מרגיש שיפור ככל שאני עושה יותר פיזיותרפיה , ואני לא ממש ממהר לעשות את הניתוח , למרות שנושא הכדורגל חשוב לי מאוד).

24/06/2011 | 08:56 | מאת: ד"ר צבי גורן

לצערי הרופא אינו דובר אמת, אלא הוא מעונין מייד לנתח. ככה לא עושים רפואה. בדיקת ה MRI במקומות שהמפענחים הם טובים יכולה לגלות קרע כמעט ב 100%. שנית אל תסכים לשום פעולה כירורגית לפני בדיקת MRI.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל