חבלה בשוק הרגל

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

18/06/2011 | 15:10 | מאת: א

שלום רב, אני בת 22 ובריאה בדר"כ. לפני קצת יותר משלושה שבועות הייתי מעורבת בתאונת דרכים במסגרתה נחבלתי ברגל שמאל,בחלק שמעל הקרסול ובשריר השוק. אובחנו לי שם בצקות,הימטומות, שטפי דם והרגל התנפחה מאוד! . בשבוע הראשון היה חשד לקומפרטמנט סינדרום ואחרי שעשו פעמיים אולטרסאונד בהפרש של 4-5 ימים שללו את הקומפרטמנט אחרי שראו כי הזרימה טובה. כמובן שלאורך כל השלושה שבועות שמעתי להוראות האורטופד והרמתי את הרגל למעלה,התחלתי בשבוע שעבר פיזיותרפיה, עשיתי קומפרסים של קרח.. אבל אומנם לא לקחתי נוגדי דלקת כי הכדור ארקוקסיה עשה לי לא טוב והרופא משפחה אמר שלא נורא אם אני לא אקח נוגדי דלקת ושזה לא נורא. האם הוא צודק וזה בסדר שאני לא לוקחת ? דבר נוסף, בימים האחרונים מחמירים לי הכאבים בחלק הפנימי שמעל לקרסול וברגע שאני עומדת או הולכת זה מתחיל לכאוב שם מאוד מאוד והרגל מתנפחת ומקבלת גוון ורדרד-אדום ..כמו כן, הורידים בכף הרגל ומעט באזור השוק מתנפחים.. זה נורמלי אחרי שלושה שבועות ? זהממש מדאיג אותי, כי אין מגמת שיפור בתחום הזה . בנוסף,בשבוע האחרון האזור שמעל לקרסול בשוק התחיל להתקשות והרופא משפחה אמר שזה נורמלי בגלל ההימטומה. כמה זמן החלמה ממוצעת מחבלה כזאת בשריר לאור הדברים שתיארתי ? האם יכול להיות שיש בכל זאת קומפרטמנט סינדרום או משהו גרוע אחר ? האם כדאי ללכת למיון שיבדוק אותי אורטופד?

24/06/2011 | 08:45 | מאת: ד"ר צבי גורן

מצטער, אינני יכול לחוות דעה כי מדובר במקרה שצריך לבדוק פיזית ע"מ לתת עצות.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל