שלום רב

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

12/06/2011 | 13:19 | מאת: חיים

שאלה זו היא מעין הקדמה לביקור עתידי. אני מוכר כנכה צה"ל עקב פריצות דיסק שקרו בשירות הצבאי והוחמרו לפני זמן מה. שאלתי נוגעת לעניין הבא: פריצות דיסק מולידות נכות בגב : על זה אני מוכר "הגבלה בינונית בתנועות הגב". מעניין שלא הייתה שום התייחסות למצב הרגליים? פריצות דיסק בגובה L4-L5-S1 הינן בעלות השלכות חמורות על מצב הרגליים, תחושה ירודה כאבים וכד' עד לרמה של צליעה. 1) האם אני צודק ויש בדבריי טעם והוא שצריכה להיות הכרה בסעיפים נוספים הקשורים לרגליים? 2) במידה והתשובה היא כן על שאלה 1 הייתי שמח לקבל למייל כיצד ניתן לקבוע עם ד"ר גורן לקבלת חוות דעת ובאיזו עלות? בתודה מראש חיים.

17/06/2011 | 09:40 | מאת: ד"ר צבי גורן

1. כאבי רגליים הם חלק מהפתולוגיה ולכן לא מזכים בנכות נפרדת. אלא אם כן, ע"פ בדיקת EMG קיים לחץ שורשי ניכר, אז ניתן לתת גם נכות נוירולוגית בנפרד. 2. לגבי שאלה זו, ראשית כמה אחוזים אתה מוכר? תתקשר לנייד שלי ונדבר. 050-7477987.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל