כאבי ברך

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

10/06/2011 | 19:06 | מאת: אופיר

שלום אני בן 36, רב השנים הייתי פעיל - כדורסל, שחייה , הליכה. בחצי שנה אחרונה פחות (בעיקר הליכות אבל לא מסודר) לפני חודשיים התחילו לי כאבים בברך ימין בבורסה הצדדית (ללא אירוע אקטיבי שזכור לי) ולא הפריע לי בשום פעילות (כולל נשיאת תינוקת על הגב במסלול וכיפוף ברכיים תוך כדי) כעבור שבועיים באמצע הליכה רגילה התחילו לי כאבים דוקרים מתחת לפיקה קצת ימינה ומאז התחילו לי התופעות הבאות: הכאבים הדוקרים מתחת לפיקה באים והולכים כאילו משהו לא מונח טוב ומשתחרר (יכול לכאוב לי כל היום ואז להעלם ברגע (אני מרגיש כאב חזק רגע לפני שנעלם) בזמן הזה מאוד קשה לי להניח משקל על הברך ולפעמים אני מרגיש חולשה בברך הברך התחילה לחרוק ביישור. באופן כללי גם כשאין כאב קשה לי לעמוד רצוף על הרגל יותר מכמה דקות (מתחילה חולשה ואני מרגיש כאילו יש משהו ליד גבששת השוק למרות שבמישוש לא ניתן להרגיש דבר) למרות שללכת אני יכול. לפעמים כשאני מיישר את הרגל (כחלק מתרגול ולא מפעילות רגילה) יש לי הרגשה לא נעימה בפיקה שמתפשטת לכוון השוק ונמשכת כמה שעות. עלייה וירידה במדרגות אין בעייה.(אני עולה כמה מאות ביום) מאז איבחנו לי פעם ראשונה דלקת בבורסה פעם שניה בגיד ופעם שלישית cmp קבלתי אתופן, נאקסין , קרח, ברכייה ואני כבר יותר מחודש בפיזיותרפיה לחיזוק הארבע ראשי. שום דבר לא ממש עזר יש לציין שהכאבים מתחת לפיקה מופעים בצורה חלשה יותר ברגל השנייה אך מן הסתם היא מועמסת הרבה יותר. בגדול התסמינים בחלקם מתאימים לcmp אך לא כולם ויש לי חשש שהcmp נגזר מבעייה אחרת. מה דעתך? האם ייתכן שיש משהו ליד עצם השוק (מים, תסמונת מדור אחר?) או בעייה בשריר? בתודה אופיר

17/06/2011 | 09:16 | מאת: ד"ר צבי גורן

כדי להתקדם באבחנה, תבקש לבצע בדיקת מיפוי עצמות כולל SPECT מכוון לברכיים.

28/06/2011 | 21:41 | מאת: אופיר

תוצאות המיפוי: הדגשה דיפוזית בשתי ברכיים קליטת יתר פטלו פמורלית בשתי ברכיים סיכום: ברכיים - שינויים אריתריטיים מה המשמעות? תודה אופיר

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל