כאבים לאחר ניתוחים בקרסול

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

09/06/2011 | 10:44 | מאת: אלב

שלום רב, אני בן 22. לפני שלוש שנים עברתי תאונה בה נפגעתי ברגל ימין, שברתי את הפיבולה וסבלתי מכאבים בברך. בניתוח שוחזרה העצם באמצעות פלטינה. במהלך הזמן המשכתי לסבול מכאבים ואז הובחנה לי גם פריקה של הקרסול. לפני כשנה וחצי עברתי שיחזור של רצועת הסינדסמוזיס באמצעות גידים וכן הוצאה הפלטינה. בינתיים הובחן לי גם חשד לקרע חלקי ברצועה הצולבת של הברך. עם הזמן שוב מתגברים הכאבים, גם בברך, לאורך העצם של השוק, בקרסול באופן דיפוזי ובמיקום של הברגים המחזיקים את הרצועה באופן ספציפי. לפני כחודשיים הייתי בביקורת אצל המנתח שקבע כי הצילומים תקינים והמצב לכאורה בסדר על אף הכאבים. 1) אני עובד כנהג, האם לאור מצבי יש מניע להמשיך בפעילות זו שמפעילה באופן סדיר את רגלי הימנית? 2) לאחר טיפול פיזיותרפי התחלתי (במהלך מספר שבועות לאחר הורדת הגבס), לפני מספר חודשים חזרתי להתאמן בחדר כושר. אבל לאור המצב אני מתמקד בפלג גוף העליון ואני מאמן את הרגליים בעיקר עם אופני כושר עם עומס קל, כאשר אני נמנע מתרגילים ועבודה ספציפית על ברכיים וקרסוליים מחשש לפגיעה בהם (עם הזמן התפתחו כאבים מסויימים גם בגובה האגן וכן ברגל שמאל הבריאה). לאור התגברות הכאבים האם תרגילים ספציפיים לברך ולקרסול וחיזוק השרירים הרלוונטיים יכולים לעזור או שכדאי להימנע מהם? 3) האם יש דרך (לא ניתוחית) לבדוק מדוע אני עדיין סובל מכאבים בקרסול? אשמח לתשובות ולהמלצות לפתרון הבעיה עד כמה שניתן. בברכה

10/06/2011 | 09:03 | מאת: ד"ר צבי גורן

בו נחשוב לרגע, איזו עצה אני יכול לתת לך מבלי לראות ולבדוק את הברך והקרסול, מבלי לראות צילומי רנטגן?

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל