סיבוב ברך במשחק כדורגל

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

01/06/2011 | 07:22 | מאת: נדב

1. לפני כחודש וחצי סובבתי את הברך במשחק כדורגל -לאחר מכן הברך התנפחה אך עדיין הצלחתי ללכת (לצלוע). 2. ביקרתי מיד במיון ועשו לי צילום רנטגן - האורטופד התורן במיון בדק אותי ואמר שאין כלום ורק ציך לנוח. 3. לאחר חודש ביקרתי אצל אורטופד (לא מומחה ברך) שביצע מספר הזזות לברך ובסוף קבע שיש רק דלקת (הברך הייתה חמה ועדיין נפוחה)- בכל זאת ביקשתי הפנייה לפיזותרפיה. 4. לאחר הטיפול בפיזותרפיה (טיפול אולטראסאונד וזרמים חשמליים) הברך התחילה לכאוב באזור נקודתי. 5. לפני מספר ימים הייתי אצל מומחה ברך ששוב ביצע את סט הבדיקות הבסיסיות לברך וקבע שאין חבלה ברצועות - ייתכן מתיחה בגידים. ונתן מרשם למשחה. שאלות: 1. האם הגיוני שחודש וחצי לאחר החבלה הברך תהיה נפוחה? 2.האם הגיוני שיש קרע ברצועות - ניסיתי לרוץ ריצה איטית ולקפוץ ולא היה כאב מסויים? 3. האם כדאי לגשת שוב לאורטופד ולבקש הפנייה ל MRI או שככל הנראה אין סכנה לרצועות? מצטער על ההודעה הארוכה אבל אני מאמין שיותר פרטים רק עוזרים תודה רבה

01/06/2011 | 10:40 | מאת: ד"ר צבי גורן

1. זה אפשרי. תלוי כמובן מה הייתה החבלה והיכן בברך? 2. תלוי בבדיקה הקלינית ואולי צריך לבצע בדיקה מעמיקה יותר. 3. תסיים את סדרת הטיפולים, שים ברכיה אלסטית, תנסה לחזור לפעילות רגילה. במידה ולא תצליח, תבקש בדיקת MRI.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל