בצקת לאורך עצם השוק

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

30/05/2011 | 18:54 | מאת: טל

שלום ד"ר צבי, אני בן 37, פעיל ספורטיבית כל חיי במגוון תחומים ופעילויות. במשך שנים יש לי בצקת לאורך עצם השוק בשתי הרגליים (בעיקר בחצי התחתון). כאשר הבחנתי בכך לפני כשלוש שנים הראיתי זאת לרופאת המשפחה אבל היא לא נפלה מהכסא ולא המליצה על טיפול מיוחד. לאחרונה אני מרגיש שהבצקת החמירה במובן זה שהנפיחות באזור זה בולטת מעט יותר (במיוחד אם אני גורב גרביים מהודקות יחסית) ואם אני מפעיל לחץ על הרקמה נוצר שקע בעומק של כמה מילימטרים כאשר הרקמה חוזרת לצורתה המקורית כעבור זמן רב יחסית (עשרות רבות של שניות עד דקות). יש להדגיש שאיני סובל כל כאבים או תחושת אי נוחות מיוחדת שאני יכול לייחס ישירות לבצקת אבל בגלל שנראה שקיימת החמרה אני מעדיף להתחיל לטפל בזה. 1) האם התופעה מוכרת? 2) מה אפשר לעשות כדי להפחית את הבצקת? 3)והאם כדאי לשוב לרופא\ה ולהתעקש על בדיקה יותר יסודית? בתודה מראש, טל

01/06/2011 | 10:37 | מאת: ד"ר צבי גורן

טל מדובר בבצקת שאינה קרוב לוודאי ממקור אורטופדי. האם עברת אי פעם בירור של תפקודי כיליה? תפקודי כבד? תפקוד הלב? לפי מה שתארת, מדובר בהצטברות נוזלים כרונים ברגליים,שיכולה לנבוע מכל מיני סיבות אבל בדר"כ לא ממקור אורטופדי. אתה חייב לעבור בירור מקיף של כל המערכות היכולות לגרום לתופעה זו. תדפיס את התשובה, וגש איתה לרופאת המשפחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל